(Avisa Nordland)

I 2-tiden natt til torsdag rykket nødetater ut til en brann i en driftsbygning på Engeløya i Steigen. En nabo skal ha varslet om brannen, ifølge operasjonsleder Thomas Coe i Nordland politidistrikt.

160 storfe befant seg i bygningen da brannen brøt ut, skriver politiet på Twitter. Flere dyr ble reddet ut, det er uvisst hvor mange dyr som gikk med i brannen.

– Da første innsats kom til stedet, var bygningen overtent. Nå er den nedbrent. Det skal ha vært 160 storfe i bygget. En del av disse er reddet ut, men vi har ikke oversikt over hvor mange. Vi jobber med å få sendt brannteknikere dit, sier Coe til AN.

70-80 dyr

Utrykningsleder Geir-Inge Pedersen, i Steigen, kan fortelle at flere titalls dyr har brent inne.

– Vi forsøker fremdeles å få fullstendig oversikt, men 70 til 80 dyr har omkommet i brannen. Vi fikk ut stort sett alt av melkekyr, så de plasseres nå på gårder i området.

– Bygget er helt nedbrent, dette er bare trist. Gården var nokså stor og moderne, den ble bygd i 2013. Eier av gården var hjemme da brannen oppsto, men naboer varslet som nevnt om hendelsen. Etterslokkingen er nettopp ferdig, sier Pedersen.

Fjøsbrannen i Steigen: – Det er helt forferdelig

Skal etterforskes

Veterinær er på stedet for å ta seg av overlevende dyr.

Politiet mistenker foreløpig ikke noe kriminelt etter fjøsbrannen og vil starte etterforskning på stedet.

Bildeserie

Fjøsbrannen i Steigen