Nathaniel (18) snakket om VM og hockey på Utøya

TRAKK FRAM NARVIK: Nathaniel Holan Larsen (18) fra Narvik trakk fram VM og ishockey da han og nordlandsleiren til AUF møtte partisekretær Kjersti Stenseng på Utøya.

TRAKK FRAM NARVIK: Nathaniel Holan Larsen (18) fra Narvik trakk fram VM og ishockey da han og nordlandsleiren til AUF møtte partisekretær Kjersti Stenseng på Utøya.

Artikkelen er over 1 år gammel

Narvik ble trukket fram flere ganger da nordlandsleiren møtte partisekretær Kjersti Stenseng på Utøya.

DEL

Søndag avsluttet AUF sin årlige sommerleir på Utøya i Tyrifjorden i Hole kommune. AUF i Nordland vil at kulturpolitikk skal bli et viktig tema i valgkampen, og Nathaniel Holan Larsen (18) fra Narvik kunne glede seg over at Narvik flere ganger ble trukket fram som et eksempel til etterfølgelse mår leirdeltakerne snakket om den gode kulturpolitikken som føres i Nordland.

- For meg er Narvik et samfunn av idrett og kultur, forteller Larsen, som er lokallagsleder og ungdomskandidat.

- Kultur skaper vår identitet, former oss som mennesker og skaper fellesskap.

VM-søknaden, nytt museum og Arctic Eagles - som både er i toppserien men også satser på et godt lavterskeltilbud - var blant eksemplene som ble trukket fram, ifølge en pressemelding fra ungdomspartiet.

- VM-søknaden har ikke bare samlet Nord-Norge, men folkeånden har blomstret, mener Larsen. Han peker på folkefesten som ble arrangert når søknaden ble levert og mener det viser hvilke følelser kulturpolitikk kan skape for et samfunn.

Larsen legger til:

- Min visjon for Narvik er at vi ikke bare skal være VM-byen, men byen med kultur for alle, for alltid. God kulturpolitikk kan utjevne forskjeller, gi rom for utmerkelse og fjerne ensomhet.

Artikkeltags