Nyhetsstudio 08. februar

DEL

Har sendt ut farevarsel

Meteorologisk institutt har sendt ut farefarsel for nedbør i form av frysende regn. Dette gjelder Ofoten og Salten, Sør-Troms, Nord-Troms og Kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark.

Nedbøren ventes natt til søndag og søndag morgen.

Det anbefales å bruke brodder og beregne ekstra tid til transport og kjøring.

Etterforsker fallulykke i Kiruna-gruve

En LKAB-ansatt ved Kiruna-gruven tråkket gjennom en gangbro 30. januar. Det skriver sverigesradio.se som først omtalte saken. Personen var rundt tre meter over bakken, men falt ikke helt gjennom broen. Personen fikk alvorlige skader.

- Det er veldig alvorlig. Det kunne gått riktig ille, og vi må se på hvordan det kunne skje, sier Per Juntti, kommunikasjonsrådgiver i LKAB til sverigesradio.se.

Viken Høyre sier ja til oljeutredning i nord

Høyres største fylkeslag Viken følger ikke opp Oslo Høyres vedtak om nei til oljeutredning i nord. Fylkeslaget vil heller ikke flytte iskanten sørover.

Oslo Høyre ertet på seg partiets fylkeslag i nord da de tidligere i år, som første Høyre-lag, vedtok å verne havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja mot konsekvensutredning for mulig oljeutvinning.

Flere andre fylkeslag skal ta stilling til det samme i helgen. Først ut var Viken Høyre, der forslaget om vern ble fremmet fra en enkeltrepresentant. Det fikk imidlertid bare noen få stemmer, opplyser Trond Helleland, parlamentarisk leder i Høyre og stortingsrepresentant fra Viken, til NTB.

– Det ble et klart nei fra Viken, og det er helt i tråd med Høyres politikk. Vi ønsker å ha kunnskap og ha et kunnskapsgrunnlag. Derfor ønsker vi å konsekvensutrede disse områdene. Men det betyr ikke det samme som at vi kommer til å bygge ut der, sier Helleland.

Spørsmålet om vern av havområdene i Lofoten, Vesterålen og Senja skal også opp til diskusjon på årsmøtene hos Vestfold og Telemark Høyre, samt Vestland Høyre i helgen.

(©NTB)

Foreslår å utvise utenlandske råkjørere

Utlendinger med midlertidig oppholdstillatelse som straffes for alvorlige brudd på vegtrafikkloven, skal kunne utvises, foreslår justisminister Monica Mæland.

Forslaget gjelder sjåfører som har fått ubetinget fengselsstraff, som har skapt stor fare for andre, eller er straffet for flere lovbrudd som kan føre til tap av førerkort. Også flere tilfeller av kjøring uten førerkort skal kunne føre til utvisning, opplyser justisminister Monica Mæland (H).

– De siste årene har vi sett en rekke ulykker vinterstid på grunn av utenlandske vogntog med elendige dekk eller sommerdekk. Det har ført til farlige situasjoner og dessverre dødsfall. Nå slår vi ned på det, sier hun.

(©NTB)

Mo i Rana: Omkom i fiskebåt-ulykke

En 65 år gammel mann omkom i en ulykke på en fiskebåt vest for Mo i Rana fredag kveld.

– Politiet i Nordland fikk fredag klokka 20.25 melding om en arbeidsulykke på fiskebåten Asbjørn Selsbane. Ulykken skjedde 155 nautiske mil vest av Mo i Rana, heter det i en pressemelding fra operasjonsleder Remi Johansen i hos politiet i Nordland.

Den 65 år gamle mannen døde momentant, ifølge politiet, som foreløpig ikke kan si noe om årsaken til ulykken.

Båten vil legge til kai i Bodø, hvor politiet vil foreta kriminaltekniske undersøkelser og avhør. Besetningen vil bli tatt hånd om av kriseteam.

(©NTB)

Slåssing på utested

Politiet måtte natt til lørdag rykke ut til utstedet Malmen i Narvik, etter rapporten om slåssing. Tre personer skal ha vært involvert i slagsmålet. Ingen ble alvorlig skadd og partene ble bortvist fra stedet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken