Rykket ut til husbråk i Skjomen

Tirsdag kveld melder en Fremover-tipser om at flere politibiler har blitt observert kjørende innover Skjomen. Vakthavende ved politiets operasjonssentral opplyser om at to politibiler har rykket ut til Skjomen etter melding om husbråk. Et par skal ha kranglet, og det er mistanke om beruselse. Politiet tar med seg en av de involverte personene fra stedet.

Steinras på Skjomenveien

SISTE: Veien er ryddet og åpen for trafikk. Det opplyser vegtrafikksentralen.

Tirsdag like etter klokka 16 fikk Fremover tips om at et steinras hadde gått på Skjomenveien. Raset sperrer veien ved Brudesløret. Vegtrafikksentralen bekrefter at de har fått en melding om ras, cirka tre kilometer inn i Skjomen fra E6. Entreprenør er på vei til stedet.

Like før 16.30 melder politiet om at to steinblokker har falt ned på veien.

Narvik kommune har lagt ut informasjon på sine nettsider. Informasjonen blir oppdatert når geolog har vært på stedet.

Les også: Skjomenveien sperret av store steinblokker: – Mens vi sto der, begynte det å buldre (+)

Forsvarsministeren avlyser besøk etter mulig koronaeksponering

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) avlyser besøk og møter i nærmeste fremtid fordi han kan ha vært eksponert for koronavirus.

Det er per nå en uavklart situasjon, og inntil mer informasjon foreligger så gjør statsråden og Forsvarsdepartementet forebyggende tiltak for å forhindre eventuell videresmitte, skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding.

Det var Aftenposten som først meldte om nyheten.

Bioteknologirådet sier ja til både eggdonasjon og assistert befruktning til enslige

På et ekstraordinært rådsmøte i dag sa flertallet i Bioteknologirådet ja til både eggdonasjon og

assistert befruktning til enslige.

– Forrige gang Bioteknologirådet behandlet disse to spørsmålene, sa flertallet ja til eggdonasjon og nei til assistert befruktning til enslige. Dette rådet legger vekt på mange enslige kvinners ønske om barn. Dette rådet endte derfor med å si ja også her, sier, leder i Bioteknologirådet, Ole Frithjof Norheim. Les mer her.

Avlyser årskonferansen i Sjømat Norge

Sjømat Norges årsarrangement og generalforsamling skulle etter planen arrangeres i Bodø 31. mars, men koronaepedemien setter nå en stopper for det hele.

– Det er selvsagt uheldig at vi ikke kan gjennomføre vårt viktigste arrangement i løpet av året. Vårt arrangement samler ledere og sentrale aktører i hele sjømatnæringen. Det sier seg selv at vi kan ikke utsette hele næringen for en slik risiko, skriver Geir Ove Ystmark i en pressemelding.

Sjømat Norges styre vedtok avlysningen i et styremøte tirsdag. Over 400 deltakere var ventet til årssamlingen i Bodø. Sjømat Norge vil gjennomføre generalforsamlingen digitalt, for å få gjennomført både valg og vedtak av innkomne saker. En vil komme nærmere tilbake til dette i egen informasjon til alle medlemmer.

Norwegian kansellerer 3.000 flyginger

Norwegian varsler permitteringer etter at 3.000 flyginger blir kansellert de neste månedene. Det utgjør omtrent 15 prosent av selskapets kapasitet i perioden.

Kanselleringene gjelder flyginger i en periode fra midten av mars til midten av juni.

Norwegian opplyser i en pressemelding at de vil komme tilbake med flere detaljer så snart de planlagte endringene er klare, og at berørte kunder vil bli informert.

Kanselleringene vil også føre til at ansatte blir permittert.

– Vi har innledet formelle samtaler med våre fagforeninger angående permitteringer av ansatte, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram

(©NTB)

NHO Nordland med 10 krav for å unngå økonomisk krise som følge av koronaviruset

I pressemeldingen skriver Regiondirektør NHO Nordland, Daniel Bjarmann Simonsen at Norge står overfor en mulig nasjonal økonomisk krise som følge av koronaviruset. Med bakgrunn i en undersøkelse blant medlemsbedriftene har NHO utarbeidet 10 krav for å dempe virkningene av krisen.

– Krisen vil være forbigående og ramme norsk næringsliv skjevt. De tiltak som iverksettes må derfor være midlertidige og målrettede. Våre 10 forslag kan iverksettes umiddelbart, sier regiondirektør i NHO Nordland, Daniel Bjarmann-Simonsen. Les mer om NHOs krav her.

DN: Regjeringen endrer permitteringsregelverket som følge av koronasmitten

Regjeringen foreslår å endre permitteringsregelverket og utsette betaling av formuesskatt som følge av koronasmitten, ifølge DNs kilder.

Regjeringen har jobbet med forslagene i flere uker og har som mål å levere forslagene i egen stortingsproposisjon på fredag, ifølge Dagens Næringslivs kilder.

Avisen påpeker at de ikke kjenner til alle tiltakene som legges fram.

Finansminister Jan Tore Sanner (H) og stabssjef ved Statsministerens kontor, Lars Øy, underrettet tirsdag morgen Høyres gruppestyre på Stortinget om tiltakene. Statsministerens kontor ønsker ikke å kommentere opplysningene.

Sanner og statsminister Erna Solberg har innkalt til pressekonferanse om tiltakene klokken 13.30 tirsdag.

(©NTB)

Sport: Hanne (18) fra Narvik kunne ikke hindre tap mot europamesteren

Tidligere Mjølner-spiller Hanne Larsen slapp inn to mål mot regjerende europamester Frankrike under turnering for U-19-landslaget i fotball på La Manga i Spania.

Norge tapte den siste kampen 2-1, og Larsen sto i det norske målet i samtlige 90 minutter.

Medkila-keeperen vender nå hjem med resten av laget.

Allerede 8.-14. april kommer neste store landslagsoppgave. Da venter EM-kvalifiseringsrunde i Tsjekkia. Norge møter der England, Irland og vertsnasjonen Tsjekkia. Vinneren av den kvalifiseringen får plass i sommerens EM-sluttspill i Georgia. Dit skal åtte nasjoner. Det mesterskapet spilles i perioden 21. juli–2. august.

Bjørnfjell med mest nedbør

Natt til tirsdag ble Bjørnfjell målt til å være den fjellstasjonen med mest nedbør mellom klokken 19 mandag kveld og klokken 07 tirsdag morgen. Det ble målt 4,3 millimeter nedbør i form av snø.

Mandag formiddag er snødybden på Bjørnfjell 129 centimeter.

Negative prøver på Skjold-tester

Hæren fikk mandag svar på 22 koronavirustester som er gjennomført på Skjold leir. Alle prøvene var negative, det skriver Nordlys.

Det vil nå bli gjennomført en kontrollert oppheving av karantene for personell som ikke har vært i nærkontakt med den smittede. Rundt 150 personer vil fortsatt være i karantene.

Hæren overvåker koronasituasjonen nøye i alle sine avdelinger, og iverksetter nødvendige tiltak fortløpende i samarbeid med Folkehelseinstituttet, kommunale helsemyndigheter og Forsvarets sanitet.

Kraftig flytrafikkfall i Norge

Flytrafikken i Norge har falt kraftig etter at koronaviruset kom til Norge, melder Avinor.

Etter at det første tilfellet av koronaviruset i Norge ble bekreftet 26. februar, falt flytrafikken med fem prosent resten av måneden. Fallet har fortsatt i mars, skriver Avinor i en pressemelding.

– Vi ser en klar nedgang i flytrafikken i begynnelsen av mars, og vi venter at dette vil fortsette så lenge vi har situasjonen med koronaviruset, sier Avinors konsernsjef Dag Falk-Petersen.

(©NTB)

To vogntog kolliderte ved Fossbakken

Politiet skriver på Twitter at to vogntog har kollidert på E6 ved Fossbakken. Det skal bare være materielle skader.

– Militærpoliti på stedet hvor det er kødannelse. Politipatrulje på vei, skriver politiet på Twitter.

Statens vegvesen melder på sine nettsider at det er åpnet for trafikk på stedet.

Togturen Narvik–Stockholm rangert øverst i Europa

I en kåring av de beste nattog-turene i Europa har VG plassert reisen fra Narvik til Stockholm øverst av samtlige.

Avisen skriver følgende om togturen:

«Togreisen fra Narvik til den svenske hovedstaden tar 20 timer. Gjør du denne reisen om sommeren, bør du har rullegardinet oppe dersom du ikke får sove. I motsetning til mange andre nattlige togreiser, mister du aldri utsikten på grunn av mørke. Wifi-dekningen er mangelfull, så muligheten for å koble helt av er virkelig til stede.»

Sier nei til håndhilsing når fotballsesongen starter

På grunn av smittevernhensyn ønsker Norges Fotballforbund (NFF) at Fair-play-hilsen gjennomføres uten håndtrykk når fotballsesongen starter i april.

NFF ønsker at hilsenen skal gjennomføres før og etter kamper ved at begge lag og dommer stiller opp, passerer hverandre, ønsker hverandre lykke til uten håndtrykk.

– Det er opp til hvert lag hvor kreative andre hilsningsformer kan være med bein, albuer, nikk eller lignende, skriver NFF på sine nettsider.

Denne endringen gjelder inntil annet blir bestemt.

Norwegian stanser flyginger til Italia

Norwegian innstiller midlertidig alle flyginger til og fra Italia, etter at hele landet er satt i karantene.

Innstillingene gjelder i første omgang flyginger fra New York til Roma 9. mars og mellom Oslo og Roma 10. mars, skriver selskapet i en pressemelding.

Årsaken til innstillingene er at regjeringen i Italia har utvidet karantenetiltakene til å gjelde hele landet.

(©NTB)

Senker prisene på bensin og diesel

AN: Det kraftige fallet i oljeprisen gjør at Circle K senker prisene tirsdag, skriver E24.

Mandag kom det verste oljeprisfallet siden Gulfkrigen, og Oslo Børs avsluttet i helrødt. Nå skriver E24 at bensinkjeden Circle K tar grep om sine priser.

Til avisen forteller informasjonssjef i selskapet, Pål Heldaas, at prisen på bensin og diesel vil bli billigere fra og med i dag, tirsdag.

– Tirsdag morgen går både bensin- og dieselprisen ned med 20 øre literen. Det er et svar på fallende innkjøpspriser i markedet for raffinerte produkter, sier Heldaas til avisa.

Ifølge informasjonssjefen er det i utgangspunktet fallet i råoljeprisen som senker prisene.

De siste ukene har prisene på 95 blyfri falt med 55 øre, mens dieselprisene har falt med 59 øre i samme periode, skriver TV2.

Fra og med tirsdag blir listeprisen på 95 blyfri imidlertid satt ned til 16,90 kroner literen, fra 17,10 kroner literen.

Snøskred i Lavangsdalen i natt

Nordlys: Politiet melder at det har gått et snøskred i Lavangsdalen natt til tirsdag.

– Vi har fått melding om et snøskred som har nådd skredvollen på Balsfjord-siden, i det midtdeleren starter, skriver politiet på Twitter.

Dette er et kjent skredløp. Ingenting tyder på at noen er tatt. Vegtrafikksentralen er orientert.