Fagernestunnelen stengt

Fagernestunnelen er stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid fram til klokka 06:00 i morgen, onsdag. Onsdag kveld stenger tunnelen igjen klokka 19.00, for så å åpne igjen klokka 06.00 torsdag morgen.

Hurtigruten kutter ruter – kystkommune frykter for medisintilførselen

Hurtigruten kutter ni av elleve skip, og flere kystkommuner mister viktig forsyning av gods. – Dette er en katastrofe for kysten, sier havnesjefen i Berlevåg.

Hurtigruten vil framover kun seile to av sine skip langs kysten på grunn av reiserestriksjoner og mangel på passasjerer. 34 havner mellom Bergen og Kirkenes vil kun få anløp hver femte og sjette dag, skriver NRK. Mange kommuner mister dermed sin viktigste transportmulighet. I Berlevåg vil de kun få medisintilførsel hver femte eller sjette dag.

– Det sier seg selv at dette betyr en økt risiko for dem som bruker medisiner hos oss. Også næringslivet blir rammet. Det fraktes fisk fra fiskemottakene her med Hurtigruten, så dette er uheldig, sier ordfører Rolf Laupstad (Ap) i Berlevåg.

– Dette er en katastrofe for kysten. Samferdselsdepartementet må sette seg inn i konsekvensene av denne avtalen, sier Berlevågs havnesjef Bjørn Tore Sjåstad.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) sier at han forstår at endringene i driften medfører konsekvenser for lokalsamfunnene langs kysten, og han sier at han lover å følge situasjonen tett.

– Samtidig er det slik at det ikke er marked for full drift, og da måtte vi ta et vanskelig valg. Vi har blant annet hatt dialog med NHO Transport og logistikk som mente at denne ruten var foretrukket av hensyn til godstransporten, sier han i en epost til NRK. (©NTB)

Sildvikveien åpner ikke tirsdag

Oppryddingen etter raset som gikk over Sildvikveien forrige uke er i gang, men veien vil ikke bli åpnet tirsdag som Fremover skrev mandag, men åpner først på onsdag. Det opplyser kommunikasjonsansvarlig Vigdis Bogholm i Nordkraft.

Tirsdag forrige uke løsnet et fjellparti ved Sildvikveien. Raset gikk cirka 700 meter fra avkjøringa på Rombaksveien/gamle E6. Store steinblokker sperrer veien, som blant annet fører til Sildvik kraftverk, som ligger lenger inn i Rombaksfjorden. Det er Nordkraft som eier veien.

Konkurransetilsynet tillater fusjon mellom Gresvig og Sport 1

Konkurransetilsynet gir grønt lys til fusjonen mellom Gresvig og Sport 1. Aktørene er landets nest største selgere av sportsutstyr.

– Konkurransetilsynet har etter en helhetsvurdering kommet til at en sammenslåing av Gresvig og Sport1 ikke i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse i sportsmarkedet, sier avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen i Konkurransetilsynet i en pressemelding.

Tilsynet varslet 21. august at det kunne bli aktuelt å gripe inn mot foretakssammenslutningen, men orienterte Gjelsten Holding AS og O.N. Sunde AS tirsdag om at sammenslutningen tillates.

(©NTB)

19 nye smittetilfeller i Bergen siste døgn

Det er bekreftet 19 nye tilfeller av koronasmitte i Bergen siden mandag, opplyser kommunen. En pasient ved et sykehjem er død.

Smittetallet økte tirsdag med 19, mot en økning på åtte smittede dagen før. Én av de smittede er trolig tidligere smittet av koronaviruset, opplyser kommunen i en pressemelding.

I to tilfeller er det snakk om ukjent smittevei, mens de øvrige er smittet av nærkontakter. De smittede er i alderen 15 til 62 år.

En pasient som var innlagt ved koronaavdelingen ved Fyllingsdalen sykehjem, er død.

Hele Sotra-laget i koronakarantene

2. divisjonslaget Sotra, som trenes av Renate Blindheim (26), er satt i karantene etter at en person i støtteapparatet har fått påvist koronavirus.

Blindheim er den første kvinnen i historien som trener et herrelag på så høyt nivå som 2. divisjon. Hun bekrefter koronatilfellet i klubben overfor Bergensavisen.

– Jeg kan bekrefte at vi er i karantene, og at en person i apparatet rundt laget har fått påvist korona, sier Blindheim, som henviser øvrige spørsmål til daglig leder Dan Christensen.

Sotra spilte 1-1 hjemme mot Bærum i 2. divisjons avdeling 2 i helgen. Hele laget og støtteapparatet er plassert i karantene i en uke, og kommende helgs seriekamp mot Levanger blir dermed utsatt.

– For å følge fotballens strenge protokoller, velger vi å kjøre dette etter strengeste måte, sier Christensen til BA.

– Vi var forberedt på dette. Vi er en klubb med 3.000 medlemmer, så vi var forberedt på at et lag skulle få en positiv test. Det er synd det er 2. divisjonslaget som rammes først, for det får litt andre konsekvenser, fortsetter Sotras daglige leder.

Bærum, som møtte Sotra i helgen, har foreløpig ikke plassert noen i karantene.

Snø på Bjørnfjell

En Fremover-tipser kan fortelle at det snør på Bjørnfjell. I Urdalen har det lagt seg snø i sidene. Det er antydning til slaps på veien, men det skal ikke være noe problem å kjøre med sommerdekk.

Det kan være lurt å være obs og kjøre etter forholdene hvis man skal over fjellet.