Trafikkulykke på E10 i Kongsvika

En personbil og en bobil er involvert i ei trafikkulykke på E10 i Kongsvika. Det var til sammen fem personer i de to kjøretøyene, og alle er ute av bilene. Det er ikke meldt om personskader.

Ett kjørefelt er sperret på stedet, og det meldes om kø. Nødetatene er på vei til stedet.

Ved 17.40-tida melder politiet at føreren av personbilen er fraktet til legevakta for en sjekk. Bilberging er på vei til stedet, og politiet oppretter sak.

Amundsen vil ha soldater på grensen mot Nord-Sverige

Smittesituasjonen i Nord-Sverige er nå så kritisk at Forsvaret må bistå grensene i Nord-Norge, mener Frps stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen.

– Situasjonen er så alvorlig i Nord-Sverige, og norske grenser er i realiteten ikke kontrollert 24 timer i døgnet. På natten er det fri passering, og vi har indikasjoner på at folk passerer på natten. Det er ikke en ønsket situasjon, vi må unngå å få smitte fra Nord-Sverige, sier Amundsen til iTromsø.

Han vil at regjeringen skal iverksette langt tydeligere tiltak for å unngå smitte til Nord-Norge, og har sendt et skriftlig spørsmål til justisminister Monica Mæland (H) om hva de skal gjøre for å begrense en eventuell smittespredning over grensen.

– Dersom vi får et oppbluss i Nord-Norge, har vi langt dårligere forutsetninger enn andre steder i landet. Både med tanke på avstand, tilgang til helseressurser og kommunenes forutsetninger. Derfor ønsker jeg at politiet kan bruke Forsvaret som ressurs, sier Amundsen og peker på slik Heimevernet ble brukt på Gardermoen.

(©NTB)

Rykket ut til brannalarm i sentrum

Ved 16-tida rykket brannvesenet ut i Narvik. En automatisk brannalarm viste seg å ikke være brann.

50 nye koronadødsfall i Sverige – ett dødsfall i Danmark

Det siste døgnet er det registrert 50 nye koronarelaterte dødsfall i Sverige. Totalt har 5.280 personer dødd hittil. I Danmark er én person død siste døgn.

Til sammen har 65.137 personer fått påvist koronasmitte i Sverige, en økning på 1.247 siden onsdag. 2.407 personer har eller har fått intensivbehandling, viser tall fra Folkhälsomyndigheten fredag.

I Danmark er én person død det siste døgnet, noe som betyr at 604 personer har mistet livet så langt i pandemien, opplyser Statens Serum Institut. 39 nye personer har testet positivt. Av de totalt 12.675 som er smittet i Danmark, er 11.508 blitt friske.

Fremdeles stengt i Spansdalen

Fylkesvei 84 i Spansdalen er fremdeles stengt på grunn av flom. Ifølge Statens vegvesen er det høy vannstand. Ny vurdering blir gjort klokken 19.

TV 2: NHO sier nei til alle lønnstillegg i år

NHO vil ikke gi noe lønnstillegg under forhandlingene i år, ifølge TV 2. De avviser også økninger i minstelønnssatsene.

Arbeidsgiverorganisasjonen NHO vil ikke gi en krone i sentrale lønnstillegg i år. De vil heller ikke gi noen lønnstillegg lokalt, og de avviser også økninger i minstelønnssatsene, skriver TV 2.

Samtidig vil de avvise alle krav om endringer i tariffavtalene

Det er klart etter at representantskapet i NHO har sittet i møte fredag for å stake ut kursen før årets lønnsforhandlinger, som starter i august.

Starter opprydding etter raset i Sør-Skjomen på lørdag

Fredag melder Narvik kommune at det skal gjennomføres rensk- og sikringsarbeid på den kommunale veien i Grindvika i Sør-Skjomen. Rassikringsarbeidet skal gjøres ved hjelp av både helikopter og maskiner. De starter opp jobben lørdag klokken 11. Veien vil være stengt inntil sikringsarbeidet er ferdig.

Raset gikk på kvelden den 23. juni. Dagen etter, den 24 var en geolog på befaring på stedet. Rasstedet var da omfattet av forholdsvis usikre/stabile forhold på grunn av smeltevannsmengder. Veien har vært stengt siden raset gikk, fordi det er stor fare for nye ras.

20 innlagte koronapasienter – to flere enn torsdag

Fredag er 20 personer med påvist koronavirus innlagt ved sykehus i Norge. Det er to flere enn torsdag. Fire pasienter behandles med respirator.

Det kommer fram i de siste oppdaterte tallene til Helsedirektoratet.

19 pasienter er innlagt på sykehus i Helse sør-øst, mens det er én innlagt koronapasient i Helse Midt-Norge.

8.815 personer har fått påvist smitte av koronaviruset, viser Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) fredag formiddag.

Sikringsarbeid etter raset i Skjomen vil starte lørdag

Fredag skriver Narvik kommune på sine nettsider at rensk og sikringsarbeid med helikopter, mannskaper og maskiner vil starte opp lørdag klokken 11.

Vegen vil være stengt inntil sikringsarbeidet er ferdig.

Trakk seg fra alpinklubben

Leder og nestleder i Harstad alpinklubb, Trond Viggo Opdal og Meike Eilertsen, har trukket seg fra styret med umiddelbar virkning. Dette skjedde på det siste styremøtet, melder Harstad tidende.

Ingen av dem ønsker å kommentere avgangen overfor HT.

SAS kvitter seg med 560 piloter

SAS sier opp 560 av sine piloter i Norge, Sverige og Danmark. Oppsigelsene er en del av flyselskapets spareplan, skriver SVT.

SAS varslet i slutten av april at de må kutte staben med 5.000 ansatte, det vil si nesten halvparten av arbeidsstokken. Dette gjelder 1.300 ansatte i Norge, 1.900 i Sverige og 1.700 i Danmark.

Tidligere denne måneden ble det kjent at 350 kabinansatte ble rammet av oppsigelser. Ifølge den svenske TV-kanalen er det pilotene som nå blir rammet.

Selskapet kvitter seg med 560 piloter i Norge, Sverige og Danmark.

Årsaken er at flyselskapet ble hardt rammet av koronakrisen. Blant annet ble antall avganger fra svenske flyplasser i mai redusert med 98 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor.

Svensk pilotforening mener flyselskapet har valgt å gå løs på oppsigelser før man har sett på andre alternativer. Blant annet peker de på at situasjonen kan se annerledes ut når pilotenes oppsigelsestid er ute.

– Mange av pilotene har lange oppsigelsestider. Hvordan kan SAS vite hvordan situasjonen ser ut om et halvt år, når pilotene forlater selskapet? sier leder for pilotforeningen Martin Lindgren til SVT.

I midten av juni bekreftet SAS at de vil øke kapasiteten med ti fly i juli, fra 30 til 40. Men kapasiteten er fortsatt bare på 30 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Flyselskapet sa da at de vil fly til flere feriedestinasjoner i Spania, samt til Frankrike, Hellas og Kroatia fra Gardermoen i juli.

Pressesjef John Eckhoff i SAS utelukket da heller ikke at de kan få nye utvidelser til flere destinasjoner i løpet av sommeren fra alle de tre skandinaviske landene.

SVT har forsøkt å komme i kontakt med SAS for en kommentar, men ikke fått svar.

(©NTB)

Politiet etterlyser eier av en svart hund

Politiet i Narvik tar vare på en svart hund som er funnet på Ankenes.

– Eieren bes ta kontakt på telefon 02800, skriver politiet på Twitter.