Alle førerprøver i uka etter påske avlyst

(NTB): Statens vegvesen avlyser alle førerprøver til og med 17. april på grunn av koronasituasjonen.

Så lenge smittevernreglene tillater det, vil Vegvesenet imidlertid holde trafikkstasjonene åpne, skriver de i en pressemelding. Trafikkstasjonene har vært stengt siden 25. mars.

– Oppstart av førerprøver den 20. april vil på nytt bli vurdert av Statens vegvesen ut fra smittevernreglene som gjelder over påske. Nærmere informasjon om oppstart av førerprøver vil bli gitt i løpet av uken etter påske, sier avdelingsdirektør Henning Harsem i Statens vegvesen.

(©NTB)

Kollisjon på Ankenes

To biler skal ha kjørt ut i krysset E6 – Ankenesveien. Ifølge politiet skal det ikke være meldt om personskader. – Mye kø på stedet. Nødetater er på stedet og håper å få åpnet vei så fort som mulig, heter det i en melding fra politiet.

– Det skal være veldig glatt på stedet. En bil har fått sleng, annen bil har sett dette og valgt å kjøre ut av veien for å unngå sammenstøt. Bare mindre materielle skader. Bergingsbil er på stedet, melder politiet like etter klokken halv fire fredag ettermiddag.

Gjennomførte øvelse ved UNN Narvik

Fredag formiddag ble det gjennomført en øvelse med det såkalte «koronahelikopteret» på UNN Narvik.

Helikopteret ble tidligere denne uken klargjort for bruk, for å øke koronaberedskapen i landsdelen.

«Koronahelikopteret» ved UNN Narvik.

Troms Kraft med advarsel: – Hjelp oss

Nordlys: Troms Kraft ber om å få beskjed dersom noen ser brøytekanter eller mye snø i nærheten av kraftlinjer.

– Det er mange brøytere der ute, og ikke alle er oppmerksomme på at de lager store snøhauger som kommer farlig nært kraftlinjene ⚡️☠️ Arbeid og lek nær kraftlinjer kan utgjøre fare for liv, skriver Troms Kraft.

De anbefaler foreldre om å snakke med barna sine og advare mot å komme for nært lavthengende kraftledninger.

– Hjelp oss derfor å spre budskapet, ring Nettvakta på 77 60 11 11 eller send oss melding og bilder der hvor dere mistanker at det er for kort avstand opp til kraftlinjer. Vi rydder mye, men vi brøyter ikke veier og er der avhengig av at private og kommunale brøytere rydder vekk snø og ikke lager høye snødeponi, skriver de videre.

Stanser produksjonen av Corona-øl

Grupo Modelo i Mexico sier torsdag at de midlertidig vil stanse produksjonen av ølet Corona og andre ølmerker som de eksporterer til rundt 180 land. Det skjer etter at forretningsvirksomheten deres ble erklært ikke-kritisk i en regjeringsordre som skal slå ned på spredningen av coronaviruset, skriver VG.

Moderat snøskredfare fredag og lørdag

Ifølge Varsom.no var det betydelig snøskredfare torsdag. Fredag og lørdag melder det moderat snøskredfare fredag og lørdag. Varsom.no skriver: "Vær forsiktig i leområder med fokksnø. Det finnes områder med svake lag under den vindtransporterte snøen".