Sjekker automatisk brannalarm

Ved 19.30-tida rykket brannvesenet ut. 110-sentralen opplyser om at de sjekker ut en automatisk brannalarm i Narvik.

Fergene går som normalt igjen

Fergesambandet Bognes–Skarberget begynte å gå som normalt igjen klokka 14.45.

Lørdag formiddag meldte Fremover at ei av fergerutene var innstilt mellom Bognes og Skarberget på grunn av tekniske problemer.

Det går mot rekordår for Polet

2020 ser ut til å ble det beste året for Vinmonopolet noen gang. Forklaringen ligger først og fremst i stengte grenser og minimal taxfreehandel.

Ifølge E24 viser interne dokumenter at resultatet før skatt ventes å bli 365 millioner kroner, hele 211 millioner kroner bedre enn i budsjettet.

– Ja, jeg kan vel bekrefte at prognosene tilser det, sier administrerende direktør Elisabeth Hunter i Vinmonopolet.

– Samtidig var det med beregninger som tilsa at unntakstilstanden ville vare ut mai, men nå ser det jo ut som for eksempel reiserestriksjonene varer ut sommeren, så de tidligere scenarioene blir nå ganske konservative, fortsetter hun.

FHI: – Ingen grunn til å bruke munnbind hele tiden

Folkehelseinstituttet (FHI) vil ikke anbefale å bruke munnbind hele tiden, men sier de norske rådene er i tråd med nye munnbind-råd fra WHO.

– Det er ingen omfattende spredning i det norske samfunnet nå, og dermed ingen grunn for å anbefale munnbind hele tiden, heller ikke for helsepersonell. Vi revurderer rådene våre kontinuerlig både basert på ny kunnskap og på smittesituasjonen i Norge, sier overlege og seksjonsleder Are S. Berg ved FHI til NTB.

Fredag la Verdens helseorganisasjon (WHO) fram en oppdatert veiledning om munnbind og ba regjeringer oppfordre til bruk av munnbind på folksomme steder som på offentlig transport, i butikker og i andre lukkede eller folksomme miljøer.

Tidligere har WHO bare anbefalt munnbind for helsepersonell, covid-19-syke og deres omsorgspersoner.

Ifølge Berg er de norske anbefalingene i tråd med den nye veiledningen fra WHO.

– Folkehelseinstituttet følger hele tiden med på ny forskning og nye råd fra WHO, det europeiske smitteverninstituttet ECDC og andre, sier han.

Nedsatt hastighet på Rombaksbrua

Det er nedsatt hastighet til 50 kilometer i timen og lysregulering på Rombaksbrua på gamle E6 i Narvik. Dette skyldes vedlikeholdsarbeid, opplyser Statens vegvesen. Dette gjelder til og med 1. juli ved midnatt.

Redusert kapasitet på fergestrekningen

Det er redusert kapasitet på fergestrekningen Bognes- Skarberget på E6. Statens vegvesen opplyser at B-ruta er innstilt inntil videre på grunn av tekniske problemer.

Sju av ti er imot økt bygging i strandsonen

Bare 7 prosent av de spurte ønsker å åpne for mer utbygging i strandsonen enn i dag, ifølge en undersøkelse utført for Norsk Friluftsliv.

Undersøkelsen , som er gjennomført av Ipsos, er gjort i forbindelse med forslaget som kan gjøre det enklere å få dispensasjon for det gjeldende byggeforbudet i 100-metersbeltet langs sjøen.

I undersøkelsen svarer 49 prosent at utbyggingen bør reduseres eller stoppes helt. 20 prosent vil tillate utbygging på samme nivå som i dag.

– Undersøkelsen viser at regjeringens forslag om å mykne opp regelverket er i utakt med befolkningens ønsker, sier generalsekretær Lasse Heimdal i Norsk Friluftsliv.

Én koronapasient innlagt ved UNN

Det er én person innlagt ved UNN Tromsø med koronasmitte, ifølge Universitetssykehuset Nord-Norge sine nettsider. Hittil er 19 pasienter utskrevet. Én ansatt er smittet nå. Se alle tallene i tabellen under:

Brann i fleremannsbolig i Harstad. Beboere og nabohus evakuert

Politiet i Troms melder at det er brann i en fleremannsbolig i Harstad. Beboere er evakuert. Nødetatene er på stedet og det er fare for spredning, melder politiet like før klokken 07 lørdag morgen. Alle beboere er gjort rede for. Ingen personer er skadet. Brannvesenet jobber med slukking, både fra utsiden og innsiden. Politiet har evakuert de nærmeste nabohusene. Klokken 07.42 melder politiet at de har kontroll å brannen.