Innfører besøksrestriksjoner på sykehjemmene

For å forebygge smitte av koronaviruset, innfører Narvik kommune besøksrestriksjoner på sykehjemmene. I tråd med Helsedirektoratets anbefalinger, råder de følgende personer til å ikke besøke kommunale helseinstitusjoner:

  • Personer som har vært i områder med vedvarende spredning av COVID-19 de siste 14 dagene.
  • Personer som de siste 14 dager har vært i nærkontakt med personer som er bekreftet smittet av COVID-19.
  • Personer som de siste 14 dager har hatt tegn til luftveisinfeksjon. Symptomer med feber, sår hals og hoste er rapportert. COVID-19 kan hos en del gi helt milde symptomer slik at lett forkjølelse eller snue i seg selv uten andre tegn til sykdom bør føre til at besøk til institusjon utsettes.

Videre heter det at den samme vurderingen av risiko vil kunne omfatte personer i bofellesskapene for utviklingshemmede, barneboligene og BPA-ordningene. Da vil rådene nevnt over også gjelde disse.

Les mer på kommunens nettsider.

Fylkeskommunen strammer inn reisereglene

Alle ansatte i Nordland fylkeskommune må nå ha godkjenning fra ledelsen før de kan legge ut på jobbreiser. Alle reiser til risikoområder kanselleres. – Grunnen til innstrammingen er å redusere risikoen for at ansatte kan bli smittet av koronaviruset, heter det i ei pressemelding. Fylkeskommunen gjennomfører nå en større kartlegging og risikovurdering på sine arbeids- og tjenesteområder.

Fylket er også klar for å ta imot elever som har vært på vinterferie denne uka på mandag.

– Vi er kjent med at en skoleklasse i Narvik har vært på tur i Nord-Italia, som er et område med vedvarende smitte. Derfor vil alle de som har vært med på denne turen få beskjed om å holde seg borte fra skolen til de får avklart om de er smittet eller ikke av koronaviruset. Det er generelt viktig at alle lærere og elever forholder seg til rådene fra Folkehelseinstituttet og handler deretter, sier utdanningssjef Nina Ellingsen Høiskar ifølge pressemeldinga.

Les også:I dag fikk Ballangen-elevene svar på koronaprøvene: – Viktig for oss (+)

E10 var stengt ved Trældal. Åpnet igjen

E10 er åpnet igjen etter at et kjøretøy fikk stans ved Trældal i 16-tida fredag. Veien var stengt, men personbiler kunne passere. Det melder Statens vegvesen.

Laserkontroll på E10: To mistet lappen – 16 fikk forelegg

Utrykningspolitiet gjennomførte fredag formiddag en laserkontroll i Hårvika i Tjeldsund, like sør for Tjeldsundbrua på Hinnøya. Her ble resultatet to førerkortbeslag, og 16 forenklede forelegg. Det melder politiet på Twitter.

Har satt stab etter at det ble påvist koronasmitte

Målselv kommune har satt stab, etter at det ble påvist koronasmitte hos en person i Skjold garnison torsdag, melder Nordlys.

Det opplyste kommunalsjef Elin Aas i en pressekonferanse fredag.

– Kommuneledelse og smittevernlege følger situasjonen fortløpende. Det er påvist ett tilfelle, og alle ansatte, både sivilt og militært personell, er satt i hjemmekarantene. Hjemmekarantene er et forebyggende tiltak for å begrense videre spredning. De må oppholde seg i hjemmet sitt, og unngå nærkontakt med andre. Ikke gå på jobb, skole, ikke reise, ikke bruke offentlig transport. Og de må unngå andre plasser man kan komme nær andre, for eksempel på butikken, sa Aas på pressekonferansen.

Stengte tjenester hos Statens vegvesen

Fra tidlig fredag ettermiddag 13. mars til og med søndag 15. mars blir det nedetid for alle kjøretøytjenester hos Statens vegvesen.

I denne perioden blir det ikke mulig å:

  • Kjøpe prøveskilt
  • Levere salgsmelding
  • Gjennomføre EU-kontroll
  • Godkjenne kjøretøy ved trafikkstasjon
  • Betale omregistrerings- og engangsavgift
  • Registrere, omregistrere eller avregistrere kjøretøy

Dette vil berøre brukerne både på trafikkstasjon, vegvesen.no og brukere av bransjeløsninger (gjelder både ny- og bruktbilsalg).

Årsaken til nedetiden er at Statens vegvesen nå stenger det 40 år gamle motorvognregisteret.

– Vi beklager at vi er nødt til å stenge tilgangen til tjenestene disse dagene. Når vi stenger et system vi har brukt i 40 år er vi nødt til å sikre at alle de nye systemene som overtar fungerer som de skal, sier prosjektleder Erik Johannessen i Statens vegvesen.

Vogntog sakset nord for Bjerkvik

Et vogntog sperret begge kjørefelt nord for Bjerkvik. Sjåfør bestilte berging og patrulje er på vei til stedet, meldte politiet i Nordland.

Fremover snakket sjåfør Thor-Arne Rones som kom kjørende like bak.

– Det var en vanlig lastebil med dolly (tilhenger journ. anm.). Den har seget bakover og så sakset. Selve bilen sto rett frem, så det var kun selve hengeren som var sakset. Redningsbilen kom ganske kjapt til og gjorde en god jobb med å flytte den slik at man fikk åpnet opp ett felt, forteller han.