Gå til sidens hovedinnhold

Nyhetsstudio fredag 31. januar

Artikkelen er over 1 år gammel

Bilbrann på E10 Bjørnfjell

Like før klokken halv seks fredag ettermiddag fikk politiet melding om en bilbrann ved brøytestasjonen på E10 Bjørnfjell.– Det var bilføreren selv som ringte og meldte fra – samtidig som han sto med brannslokkingsapparatet for å slokke brannen, sier operasjonsleder ved operasjonssentralen ved Nordland politidistrikt, Ivar Bo Nilsson.Bilføreren klarte selv å slokke brannen, men politiet vil opprette sak på forholdet.– Det må vi gjøre når det oppstår brann. Mannskaper fra politiet er på stedet for å prøve å få klarhet i hva som har skjedd, sier Nilsson, som legger til at det heldigvis ble en lite dramatisk brann.

Elgpåkjørlsel på Seines: – Elgen er i live, og står på kne i veibanen

– Elgen står på kne i veibanen og er fortsatt i live. Det kunne en av Fremovers tipsere fortelle klokken fem fredag ettermiddag.Leder av viltaglig utvalg i Narvik, Einar Klubnes, sier det er sendt bud på en jeger fra viltnemda i Bjerkvik som skal avlive dyret.Sjåføren som kjørte på elgen skal ikke være skadet. Ifølge Klubnes, som har snakket med sjåføren, er han skjelven etter hendelsen.– Det er en naturlig reaksjon.Klubnes advarer mot mye elg som krysser veibanen i denne tiden.

Vågeng går av som Nav-sjef i august

Nav-sjef Sigrun Vågeng (69) slutter som Nav-sjef i august. – Et naturlig tidspunkt for meg å overlate ansvaret til en ny direktør, sier Vågeng. – Det er riktig for meg å få avklart dette nå, sier Vågeng i en pressemelding.Vågeng fyller 70 år 29. oktober. – Min åremålskontrakt går ut i oktober. Ved å si fra i god tid håper jeg å bidra til forutsigbarhet for virksomheten. Arbeidet med å finne min etterfølger er i gang, sier hun.– Til sommeren har jeg gjort det jeg har sagt jeg skal gjøre i EØS-saken, og direktoratet skal samles i nye lokaler i august. Det er derfor et naturlig tidspunkt for meg å overlate ansvaret til en ny direktør.Fredag informerte hun arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) om beslutningen om å gå av.(©NTB)

Andreheisen er reparert og i drift

Andreheisen i Narvikfjellet har vært ute av drift siden 7. januar i år. - Heisen er reparert og er inne i sitt første driftsdøgn, forteller daglig leder Jim Ove Johansen i Narvikfjellet til Fremover. Han er glad for at de nå har fått byttet til en helt ny motor. Johansen ønsker ikke å si noe om kostnadene ved å bytte motor.

Trafikkuhell på E6 ved Lapphaugen

Nødetatene har rykket ut til en melding om et trafikkuhell ved Lapphaugen. Fire kjøretøy skal være involvert. – Den fremste bilen i en rekke på fire skulle svinge av E6. De neste tre greide ikke å stanse, og kjørte inn i bilen foran. Det er mindre materielle skader og en person er fraktet av ambulanse til legevakt for sjekk, skriver politiet i Troms på Twitter.

Økt beredskap i forbindelse med varsel om sterk vind

– Vi øker beredskapen på grunn av at det er meldt mye vind fremover. Det betyr blant annet at ekstra mannskap, både i Narvik og Ballangen, er klare til å rykke ut og rette eventuelle feil i strømnettet, det skriver Nordkraft på sine nettsider.Ved strømbrudd anbefaler de å sjekke berørte områder og forventet rettetid på nordkraftnett.no. Nordkraft sender også SMS til de det gjelder.

Trafikkulykke ved Kåringen

Politiet i Nordland har fått melding om en trafikkulykke ved Kåringen. Det skal ha vært en påkjørsel bakfra, ifølge politiet. En person melder om mindre personskader. Ambulansen har kommet til stedet, og to personer er fraktet til legevakten. - Ulykken har skjedd på Grønset på E10. Det er to kjøretøy involvert, forteller operasjonsleder Kjetil Kaalaas ved Nordland politidistrikt til Fremover klokken 12. Politiet er på stedet og veien er åpen for trafikk. Politiet skal etterforske årsaken til ulykken.

Undersøker havbunnen i Ramfjord

Statens vegvesen gjør nye undersøkelser av havbunnen der brua over Ramfjorden skal bygges. Regjeringen har bestemt at den nye innfartsveien til Tromsø skal bygges på vestre side. Her blir det en nesten 900 meter lang bru på nye E8. – Det skal gjøres seismiske undersøkelser av havbunnen, sier prosjektleder Jøran Heimdal i Statens vegvesen til NRK Troms.

Arbeidsledigheten stabil på 2,7 prosent

Ved utgangen av januar var det registrert 68.100 helt arbeidsledige hos Nav. Det er 3.100 færre ledige enn i januar i fjor.Andelen helt arbeidsledige er 2,2 prosent av arbeidsstyrken, justert for sesongvariasjoner. Bruttoarbeidsledigheten utgjør 2,7 prosent av arbeidsstyrken, viser de justerte tallene fra Nav.Til sammen var 81.800 personer registrert som helt arbeidsledige eller som arbeidssøkere på tiltak hos Nav ved utgangen av januar. Det er 4.600 færre enn i januar i fjor.Ujustert utgjør arbeidsledigheten 2,4 prosent av arbeidsstyrken, mens bruttoledigheten ligger på 2,9 prosent.NTB

Flytting til det nye kulturhuset utsatt i ett og et halvt år

Det nye kulturhuset i Kiruna skal stå ferdig i begynnelsen av 2021. Men innflyttingen i de nye lokalene utsettes til høsten 2022.Les hele saken her.

Stiv kuling på Fagernesfjellet

Det blåser stiv kuling på Fagernesfjellet. Ifølge vindnå.no blåste det 14,6 meter per sekund klokken 08. Vinden kom opp i 17 meter per sekund i kastene. Yr.no melder om gult farenivå, og skriver at det ventes liten storm 22 meter per sekund på utsatte steder. I forbindelse med vinden ventes kraftige vindkast på 30-35 meter per sekund. Det tilsvarer orkan styrke.Ifølge Beauforts skala er alt over 32,7 meter per sekund orkan.

Moderat snøskredfare i Ofoten, Lofoten, Vesterålen og i Troms

Ifølge www.varsom.no er det moderat snøskredfare i Ofoten, Lofoten, Vesterålen og i Troms fredag og lørdag.. Nettstedet ber folk være forsiktig i leområder med fokksnø, og man må være oppmerksom på dannelser av vedvarende svake lag i fjellet i Ofoten. I Indre Troms er det vedvarende svake lag i snødekket. Her må man være spesielt forsiktig rundt skoggrensen og i områder med fersk fokksnø. I Sør-Troms er det mye fokksnø i leformasjoner i terrenget. Skred er lettes å løse ut der flakene er tynne eller myke. Les mer om fokksnø her

Narvik-musikere anbefalt av NRK Urørt

Narvik- og Trondhjemsbandet Warflower er et av bandene som for tiden ligger ute som anbefalt på NRK P3 Urørt.Låten de anbefales for, er Four Leaf Clover»:- Fans av the Racounteurs og King Gizzard vil like denne, skriver NRK Urørt.Tre av medlemmene i bandet, Markus Wisth Edvardsen, Peter Schjødt, Vegard Knustad, er alle tidligere studenter fra musikk og medier og kommunikasjon på Narvik videregående avdeling Solhaugen, som nå skal legges ned.

Veiskiltene skulle få bort farlige vogntog. Skiltene ligger fortsatt på lager

En vogntogbrann i tunnelene i Tromsø kan sette mellom 200-300 personer i fare. Skiltene som skulle vært satt opp for å stoppe vogntogene fra å kjøre inn i tunnelene i rushtiden ligger fortsatt på et lager, skriver NRK Troms. Det kjører daglig 43.000 kjøretøy gjennom tunnelene. Fylkeskommunen skylder på misforståelser og kommunikasjonssvikt.

Strømprisen i Norge har ikke vært lavere siden

Den gjennomsnittlige strømprisen for januar er den laveste på 13 år ifølge kraftbørsen Nord Pool. I Oslo var prisen dobbelt så høy i januar i fjor som i år. Også resten av landet hadde lave gjennomsnittlige strømpriser i januar. Kristiansand og Bergen endte på 24 øre per kWh, mens Molde, Trondheim og Tromsø endte på 23 øre per kWh.– Vi beregner strømprisene for hver time hver dag, og strømprisene reflekterer situasjonen i markedet, sier kommunikasjonsdirektør Stina Johansen i Nord Pool.NTB

UNN Tromsø må utsette operasjoner

Universitetssykehuset Nord-Norge må utsette planlagte operasjoner. Årsaken er at Tromsø kommune ikke klarer å ta imot alle de utskrivningsklare pasientene. Det sier samhandlingssjef på UNN, Magne Nicolaisen, til NRK Troms. Kommunen sier de er i tett dialog med sykehuset om situasjonen.

SJ kjører buss for tog

Det går ikke persontog mellom Narvik og Kiruna fredag. På SJ-sine nettsider opplyses det at det går buss til og fra Gällivare til Narvik. Ifølge SJ-sine nettsider blir det buss for tog helt frem til og med 2. februar.

E10 Bjørnfjell: Kolonnekjøring 18 ganger og stengt 13 ganger i januar

Tall NRK Nordland har hentet inn fra Vegtrafikksentralen i Nordland, viser at det i januar har vært kolonnekjøring 18 ganger på grunn av uvær og opprydding etter uvær. 13 ganger har fjellovergangen vært stengt på grunn av uvær. Det er en liten økning fra i fjor. På Saltfjellet var det 22 kolonnekjøringer og veien har vært stengt to ganger. Til sammenligning var Saltfjellet kolonnekjørt to ganger i januar 2019. Og fredag morgen er det nok en gang kolonnekjøring på E10 Bjørnfjell.

Hareide inviterer fylkeskommunene til fergedialog

Den ferske samferdselsministeren, Knut Arild Hareide (KrF), sier han hører protestene. I Nordland, Møre og Romsdal og Hordaland har det vært protester mot prishoppet, og Nordland droppet nylig økningen.– Det er ikke tvil om at jeg er sterkt bekymret for de prisene jeg ser nå. Den bekymringen deler jeg med fylkespolitikerne og fylkene som er sterkt berørt. Jeg vil med vår nye distriktsminister gå i dialog med fylkene, sier Knut Arild Hareide til VG. Han viser til at det er fylkene som bestemmer prisene og ikke regjeringen, men han håper dialogen vil føre frem.

Kommentarer til denne saken