Narvik ber om hjelp fra Heimevernet

Narvik kommune ba lørdag om assistanse fra Heimevernet for å kontrollere grenseovergangen fra Sverige ved Bjørnfjell. Kommunen ønsker også å kontrollere kommunegrensen mot Bardu, Evenes og Hamarøy.

Henvendelsen fra Narvik kommune er sendt Fylkesmannen i Nordland bare timer etter at Heimevernet lørdag morgen ble satt inn på Oslo lufthavn Gardermoen for å avhjelpe Ullensaker kommune med tilsvarende kontroll der.

Henrik (20) døde i paragliderulykke i Bodø

Avisa Nordland: Det var 20 år gamle Henrik Holand Solø som fredag ettermiddag omkom i en paragliderulykke på Keiservarden i Bodø. Foreldrene gikk selv ut med navnet på sine Facebook-profiler, lørdag formiddag. AN har fått tillatelse av foreldrene til å gå ut med navn og alder på Henrik.

– I vår dypeste sorg og smerte meddeler vi dere om at vår inderlig kjære sønn Henrik Holand Solø omkom i paraglider-ulykken i Bodø i går ettermiddag, skriver foreldrene Thor Solø og Anne Marie Holand på Facebook.

Kolonnekjøring på E10 Bjørnfjell

Lørdag kveld er det innført kolonnekjøring på E10 Bjørnfjell på grunn av uvær. Det melder Statens vegvesen på sine nettsider.

Foto: Statens vegvesen

Kjede trekker kjøttprodukt fra butikkene – mistanke om salmonella

Nettavisen: En rutinekontroll har avdekket mistanke om salmonella i en karbonadedeig fra Coop, melder dagligvarekjeden.

– Prøven er ikke enda bekreftet positiv, men vi velger å trekke produktet av føre-var prinsippet til endelig svar foreligger, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i en melding fra Coop.

Kundene skal være trygge på den maten de kjøper hos Coop, understreker Kristiansen.

– Så selv om det ikke medfører helsefare å spise produktet så lenge det er varmebehandlet slik det står på pakken, ønsker vi likevel å være på den sikre siden og trekker derfor produktet fra alle våre butikker.

Produktet det gjelder er produsert 11.03.2020. Det er: Coop Karbonadedeig 400 g, holdbarhet 29.03.2020 med Batchnummer 0113802.

Coop oppfordrer alle kunder som har kjøpt produktet med den spesifikke holdbarhetsdatoen og batchnummer om å levere det tilbake til butikk, slik at de kan få refundert pengene, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge.

Det aktuelle produktet er nå fjernet fra butikkene.

Beboere slukket brann på Ankenes

Politiet melder lørdag klokken 12.40 om brann i en sikringsboks på Ankenes. Beboere har ifølge politiet slukket brannen, men tre personer har vært eksponert for røyk.

– Nødetatene er på stedet og gjør undersøkelser, skriver politiet på Twitter.

Beboere fraktes til legevakt for sjekk, oppdaterer politiet.

Ann-Kristin Hanssen

Mann i 30-årene pågrepet etter trafikkuhell

Politiet melder lørdag morgen klokken 04.51 at de har pågrepet en mann i 30-årene etter et trafikkuhell i Narvik. Mannen er siktet for kjøring i alkoholpåvirket tilstand, etter en kollisjon mellom bilen han kjørte og en parkert bil.

Politiet ble tipset om kollisjonen av publikum.

– Politiet har sikret bevis, opprettet sak og midlertidig beslaglagt førerkortet til siktede, skriver Nordland politidistrikt på Twitter.

Omkom i paragliderulykke

Fredag ettermiddag meldte politiet i Nordland om en ulykke med paraglider ved Keiservarden i Bodø. – En person fraktes til sykehus, meldte politiet på Twitter.

Like over midnatt meldte politiet at vedkommende mistet livet ulykken.

– Politiet har ikke et klart hendelsesforløp, og håper etterforskingen vil klargjøre dette. Pårørende er varslet.

E10 Bjørnfjell stengt

E10 over Bjørnfjell er stengt på grunn av uvær. Det melder Statens vegvesen på sine nettsider.

Foto: Statens vegvesen

Trafikulykke på Hamarøy

Like før klokken fem fredag ettermiddag var det en trafikkulykke på E6, Ulsvågskaret på Hamarøy. To vogntog og én personbil var involvert i ulykken. På Twitter melder politiet i Nordland om lettere personskade, og at veien foreløpig er stengt.

Stenger ni flyplasser

Avinor stenger ni flyplasser fra onsdag 18. mars for å kunne forflytte personell og utstyr til andre lufthavner.

Avinor melder på sine nettsider at de har besluttet å midlertidig stenge ni kortbaneflyplasser. All kommersiell flyging avlyses, men beredskap for ambulansefly vil bli ivaretatt.

De ni flyplassene er Vardø, Berlevåg, Sørkjosen, Stokmarknes, Svolvær, Mo i Rana, Mosjøen, Førde og Sandane.

Norwegian permitterer 5.000 ansatte – etterlyser flere tiltak fra regjeringen

Norwegian permitterer 5000 ansatte, og nå ber konsernsjef Jacob Schram om mer kraftfulle og målrettede tiltak fra regjeringen til flyindustrien.

Fredag 13. mars informerte Norwegians konsernsjef Jacob Schram at selskapet blir nødt til å permittere 5000 ansatte, noe som tilsvarer nesten halvparten av deres arbeidsstyrke.

Sendt med helikopter til UNN etter trafikkulykke på E6 nord for Setermoen

E6 ved Mobakken nord for Setermoen er stengt på grunn av en trafikkulykke mellom to biler og et militærkjøretøy.

– En personbil har kjørt inn i en annen personbil. Bil nummer to traff et militært kjøretøy som følge av ulykken, forteller operasjonsleder Lennart Steffensen ved politiet i Troms og Finnmark.

En person er fraktet til sykehuset med ambulansehelikopter, mens en er sendt til legevakten.

– Vi vet for øyeblikket ikke noe om skadeomfanget

Trafikken står i ro på stedet.