Gå til sidens hovedinnhold

Nyhetsstudio, mandag 10. februar 2020

Artikkelen er over 1 år gammel

Latvisk vogntog kjørte seg fast – fikk kjøreforbud

Fredag kveld fikk Fremover tips om at et vogntog hadde kjørt seg fast i Trældalskrysset nord for Narvik. Kort tid senere melder politiet om at et latvisk vogntog har fått kjøreforbud samme sted. Grunnen skal være at vogntoget hadde for dårlig dekkutrustning.

– Vogntoget er gitt kjøreforbud inntil dekkutrustning er utbedret, skriver politiet på Twitter i 20-tida.

(Foto: Fremover-tipser)

Mye snø fører til beitekrise flere steder i Finnmark

Uvanlig store snømengder har ført til beitekrise i deler av Indre Finnmark og i flere reinbeitedistrikter i Øst- og Vest-Finnmark.

Det slår Kriseberedskapsutvalget i Finnmark fast. Utvalget jobber nå sammen med reineiere, Fylkesmannen og Landbruksdirektoratet om aktuelle tiltak.

Det er mye og hardpakket snø som gjør det vanskelig for reinen å komme gjennom til lavmattene. Det fører igjen til lite mat og til at reinen trekker mer, noe som igjen øker energiforbruket hos reinen og faren for sammenblanding av rein fra ulike reineiere.

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) blir løpende orientert om utviklingen, opplyser Landbruksdepartementet i en pressemelding. (©NTB)

Fergeopprør blir gjenstand for stortingshøring

Stortingets kommunalkomité kjører 25. februar en full høring for å få belyst alle aspekter ved fergeopprøret så bredt som mulig. Les saken her (åpen).

20 turister reddet fra grunnstøtt båt nær Tromsø

20 turister som var om bord i en båt som grunnstøtte nær Tromsø mandag ettermiddag, er på vei inn til byen der de blir tatt hånd om av helsepersonell.

– De blir fraktet inn til Tromsø sentrum der de blitt møtt av helse- og andre nødetater. Det vil bli sett på hvilke skader de har, men det skal bare dreie seg om lettere skader, sier redningsleder Tomas Ringen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

Turistbåten gikk på grunn i Rystraumen i Tromsø. Ifølge NRK skal båten ha kjørt på en molo som lå under vann. Hovedredningssentralen har fått melding om at det er litt lekkasje av diesel og olje. Tre personer er fortsatt om bord i båten.

Turistene ble tatt over i andre fartøyer som kom til unnsetning. Det er stille sjø og snøbyger i kystområdet.

– Når det er så mange personer involvert, aksjonerer vi bredt til å begynne med til vi får kontroll på situasjonen, sier redningslederen.

Innkaller til ekstraordinært kommunestyremøte

I en e-post fra ordfører Terje Bartholsen i Evenes blir kommunestyrerepresentantene varslet om det blir innkalt til et ekstraordinært kommunestyremøte torsdag 27. februar. Til møtet vil det ifølge e-posten kun være én sak som skal behandles: Tilsetting av ny rådmann.

Evenes kommune måtte ut å søke etter ny rådmann da Rolf M. Lossius like før jul sa opp som rådmann i Evenes. Årsaken til oppsigelsen ble begrunnet i et anstrengt forhold mellom rådmann og ordfører.

Da kommunen søkte etter arvtageren til Lossius, inneholdt søkerlisten fem navn.

Widerøe innstiller resten av dagen

Som følge av ekstremt lavtrykk, innstiller Widerøe alle avganger til og fra Bodø til klokka 18 mandag. Avganger i Troms og Finnmark er innstilt ut dagen.

Eneste unntak er rutene Tromsø-Bergen og Bodø-Bergen som trafikkeres med større flytyper.

Aldri har Widerøe måttet kansellere avganger på grunn av lavt lufttrykk.

– Jeg har snakket med erfarne piloter hos oss. De har aldri opplevd dette tidligere, sier kommunikasjonssjef Catharina Solli til NTB.

Her kan du lese årsaken til at lavtrykket skaper problemer for Widerøe-flyene (for abonnenter).

Vy vant anbudet Narvik – Stockholm

Trafikverket har i dag bestemt seg for hvilke operatører som skal kjøre nattoget mellom Narvik og Stockholm i perioden 2020-2024. Det er en mulighet for å forlenge perioden med inntil to år.

– Nattogstrafikk er viktig for fremkommeligheten, og vi er glade for at vi nå har sikret trafikk de neste fire årene, skriver Anna Fällbom, sjef for trafikkontrakter og transportnettverk i svenske transportetaten i en pressemelding.

Vy Tåg AB som har fått oppdraget er heleid av Vygruppen.

– Dette er en viktig seier for oss, både i Norge og i Sverige, sier konserndirektør Arne Fosen i Vy tog i en annen pressemelding.

– Nå vokser vi i det svenske markedet og vi gleder oss til å vise tilbudet vi har vunnet med. Vi har stor tro på at tilbudet vil trekke til seg mange ferie og fritidsreisende, også i og mellom Norge og Sverige, sier Fosen.

Trafikkulykke på Finnsnes

Det har vært en trafikkulykke på FV 86 i krysset Otterveien - innfartsveien. Politiet skriver følgende:

To biler var involvert, med én person i hver bil. Begge er oppegående og undersøkes av ambulansepersonell. Nødetatene jobber på stedet.

Kommentarer til denne saken