Nyhetsstudio søndag 02. august

Av
DEL

En person måtte reddes fra Kebnekaise

Svensk politi melder at en person har blitt syk ved Kebnekaise. Politiet besluttet derfor å sette i gang en redningsaksjon. Politihelikopter med fjellredningsmannskaper ble kalt ut. Personen er hentet og fraktet til Nikkaluokta, melder politiet i Norrbotten.

21 tester av Hurtigrute-passasjerer negative – en passasjer fra Vestlandet testet positivt

21 Hurtigrute-passasjerer som ble satt i karantene i Tromsø, har testet negativt for koronaviruset. En passasjer fra Vestlandet testet positivt.

36 besetningsmedlemmer på Hurtigruteskipet Roald Amundsen har testet positivt for korona. Fire av disse er fortsatt innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge, opplyser Tromsø kommune.

– Tidligere i dag fikk vi bekreftet elleve negative prøver tatt av passasjerer fra Roald Amundsen, og vi har akkurat fått svar på de ti prøvene tatt i Tromsø i går, de viser alle negative resultater. Samtidig har vi fått vite at en passasjer fra siste seilas, bosatt i Vestland, har testet positivt, sier Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap).

– Det er klart det er positivt at de prøvene som er tatt her i Tromsø, er negative. Det er vi alle glad for, sier ordføreren.

Wilhelmsen understreker imidlertid at det fortsatt jobbes intenst med smittesporingen.

– Vi er ikke ferdig med denne situasjonen, og fortsetter til vi har kontroll. Det gjør vi i tett samarbeid med UNN, nasjonale helsemyndigheter og Hurtigruten.

Mann mistenkt for promillekjøring

En mann i 50-årene fra Ballangen er mistenkt for promillekjøring med bil. Det melder politiet i Nordland søndag. De har sikret bevis i saken.

Person fra Drammen testet positivt

NRK skriver at en person som var om bord på den første turen med MS Roald Amundsen har testet positivt på korona. Personen bor i Drammen. Også en person fra Vesterålen som var med på samme tur har testet positivt.

Drammen har fått melding om til sammen 13 personer som skal følges opp med tanke på koronasmitte.

De første testene av Hurtigrutepassasjerer i Tromsø er negative

Tromsø kommune har fått svar på elleve koronaprøver fra passasjerer på Hurtigrutens skip MS Roald Amundsen. Alle er negative.

Kommunen venter på ytterligere prøvesvar i løpet av ettermiddagen, skriver de i en pressemelding.

Det blir tatt ytterligere prøver av passasjerene som er i karantene i Tromsø kommune i løpet av søndagen. I løpet av ettermiddagen vil Tromsø kommune og Hurtigruten ha en felles pressekonferanse om saken.

Rundt 40 av de 386 passasjerene fra de to siste seilasene med skipet befinner seg fortsatt i Tromsø. De øvrige befinner seg i 68 andre kommuner. Til sammen 36 besetningsmedlemmer og én passasjer fra seilasene er bekreftet smittet av koronaviruset.

Røde Kors har tapt flere titalls millioner på festivalavlysninger

Røde Kors har tapt mellom 80 og 100 millioner kroner i inntekter fordi organisajonen ikke har kunnet delta med sanitetspersonell på årets avlyste festivaler

Det viser Røde Kors' foreløpige beregninger, skriver NRK.

Lokalforeningene i Røde Kors har fått 45 millioner kroner i inntektstap fra avlyste festivaler og andre arrangementer de skulle deltatt på ut september.

Nå håper organisasjonen at de kan hente inn noe av inntektstapet fra regjeringens andre krisepakke for frivilligheten.

– Vi håper at de får kompensert mye av dette og er glade for at regjeringen har lyttet til våre innspill her, sier kommunikasjonssjef Øistein Mjærum i Røde Kors.

Søknadsfristen for denne krisepakken går ut 15. september.

Båt utsatt for skadeverk. Skader for 100.000 kroner

Politiet i Troms melder at en privatbåt har blitt utsatt for betydelig skadeverk i løpet av natt til søndag. Dette har skjedd i Målselv. Politiet er på stedet og har gjort kriminaltekniske undersøkelser, og gjort avhør. Forholdet etterforskes videre.

– Dette er skadeverk av en betydelig karakter. Vi anslår at det dreier seg om skader for over 100.000 kroner, sier operasjonsleder i politiet, Rune Nilsen til Nordlys.

Han sier de i tillegg til å prate med vitner, har flere personer i kikkerten.

Politiet beslagla førerkortet til kvinne

Politiet har beslaglagt førerkortet til en kvinnelig sjåfør. Dette skjedde ved 02.30-tiden natt til søndag i Målselv. Politiet målte hastigheten på bilen hun kjørte til 101 kilometer i timen i en 80-sone på E6 i Takelvdalen. Kvinnen hadde seks prikker fra før og prøvetid, og denne gangen ble det altså førerkortbeslag, melder politiet i Troms.

Politiet stoppet slagsmål

Ved 04-tiden natt til søndag kom politiet i Narvik over et slagsmål med tre involverte i Narvik sentrum. Dette skjedde utenfor et av byens utesteder. Partene ble adskilt og bortvist fra sentrum, melder politiet i Nordland.

Artikkeltags