Coop trekker tilbake kakemenn

Coop trekker tilbake kakemenn fra butikker flere steder i landet som følge av manglende allergimerking.

– Det ble brukt en etikett som tilhører et annet produkt, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop til Nationen.

Tilbaketrekkingen gjelder ifølge Matportalen.no 2.790 forbrukspakker.

– I ingredienslisten mangler det informasjon om at produktet inneholder hvetemel og egg. Vi oppfordrer de kundene som har disse allergiene, om å levere kakemennene tilbake til butikk slik at de kan få refundert pengene. For andre kunder er kakemennene helt trygge å spise, sier Kristiansen.

Ida T. Prytz (38) blir ny sjef for Hålogaland kraft

Harstadværingen Ida Texmo Prytz (38) flytter hjem og blir ny direktør for Hålogaland Kraft. Hun kommer fra stillingen som finansdirektør i sjømatkonsernet Insula AS. Hun har også tidligere jobbet i Equinor. Prytz er født og oppvokst i Harstad, er utdannet sivilingeniør og har lang erfaring med endringsledelse og forbedringsarbeid i konsern. Bjørn Erik Olsen fungerer som administrerende direktør til Prytz tiltrer.

Kjørefelt var sperret mens trailer la på kjetting

Statens vegvesen meldte mandag klokken 11.32 at ett kjørefelt var stengt på E10 ved Dragvik i Evenes kommune.Da Fremover ringte vegtrafikksentralen i 14-tiden, opplyses det om at begge kjørefelt er åpne for trafikk igjen.En trailer skal ha slitt med å komme seg opp strekningen og måtte legge på kjetting.

7.800 barn kan miste offentlig støtte til tannregulering

Helseminister Bent Høie (H) varslet allerede i forslag til statsbudsjett at regjeringen vil stramme inn kriteriene for hvilke barn som skal få offentlig støtte til tannregulering og kjeveortopedisk behandling. Nå har en arbeidsgruppe, der blant annet Den norske tannlegeforening og Norsk kjeveortopedisk forening har vært med, utarbeidet forslag til hvilke tilstander som bør få statlige støtte eller ikke. De nye kriteriene vil innebærer at om lag 7.800 færre barn årlig vil få støtte til regulering, melder NTB.

En av sju unge har brukt cannabis det siste året

Det siste året har en av sju personer mellom 16 og 24 år brukt cannabis, og over en av fire i aldersgruppen har prøvd stoffet, ifølge SSB-tall.I befolkningen for øvrig har 23 prosent prøvd cannabis, mens 5 prosent har brukt det de siste 12 månedene. I aldersgruppen 16–24 år har 14 prosent brukt cannabis det siste året, mens 26 prosent har prøvd det, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.Blant personer mellom 25 og 44 år har 31 prosent prøvd cannabis, mens bare 5 prosent har brukt stoffet det siste året.Cannabis, som er det vanligste ulovlige rusmiddelet i Norge, er mest utbredt blant menn. 19 prosent av unge menn har brukt stoffet det siste året, mens for kvinner mellom 16 og 24 år er andelen nede på 10 prosent. (NTB)

Scooterkjører funnet død i Finnmark

En eldre mann er funnet omkommet etter at en snøscooter gikk gjennom isen i Kautokeino i Finnmark søndag. Det ble sent søndag kveld satt i gang søk etter en eldre mann som trolig hadde gått gjennom isen med snøscooter i Kautokeinoelva.Like før midnatt meldte politiet i Finnmark at det er funnet en omkommet person i elva, og at personen er hentet opp av elva. Politiet antar at det er den savnede som nå er funnet død. – Brann, politi og helse kom til stedet og fikk tak i en båt som var tilgjengelig. Da de kom ut i råken så de en person i elva og fikk brakt personen på land, sier operasjonsleder Eirik Pedersen ved Finnmark politidistrikt til NTB. Mannen ble funnet etter kort tid. (NTB)

Forskere: Nordmenn vil kjøre mer bil i 2050

Folk i Norge kommer å kjøre mer bil i 2050, ikke mindre, ifølge transportforskere. Særlig er det lengre turer som ventes å få en økning.Ifølge Aftenposten antas økningen i bilkjøring spesielt å gjelde avstander over 7 mil.Samtidig ventes det å bli mindre sykling, gåing og bruk av buss, mens togandelen antas å være like stor som i dag. Opplysningene er hentet fra ferske forarbeider til Nasjonal transportplan for 2022–2033.Det ventes å gå i motsatt retning med flytrafikken, der andelen av alle reiser over 7 mil antas å falle fra 30 prosent i 2018 til 24 prosent i 2050. (NTB)