Nyheter fra Fremovers nyhetsstudio

Sammendrag fra Fremovers nyhetsstudio lørdag 8. juni klokka 21:

DEL

19:58 Rykket ut etter tips fra svensk politi

Like før 20-tiden lørdag observerte en Fremover-tipser to politibiler i Narvik sentrum som rykket ut med sirener i nordgående retning. Operasjonsleder Mads Bernhoft i Nordland politidistrikt opplyser om at politiet har rykket ut etter et tips fra svensk politi om en mulig promillekjøring i nærheten av grensa. – Dersom det er promillekjøring vil vi stoppe bilen. Vedkommende skal ikke være bak rattet hvis det er tilfelle, sier Bernhoft til Fremover.

19:24 Badeulykken i Kabelvåg: – Tilstanden er fortsatt kritisk og livstruende

En gutt ble fløyet til UNN i Tromsø fredag kveld, etter en badeulykke i nærheten av Kabelvåg samme ettermiddag. Tilstanden ble karakterisert som kritisk og livstruende. Lørdag ettermiddag var ikke tilstanden endret. Politiet startet undersøkelser av hendelsen fredag, og snakket med vitner. – Vi prøver å få en oversikt over hendelsesforløpet og hva som har skjedd. I går snakket patruljen med de ungdommene som var med, og det skal de fortsette med lørdag, sa stasjonssjef Ketil Finstad-Steira ved Svolvær politistasjon til Lofotposten. Vågan kommune satte kriseteam fredag ettermiddag.

19:17 Nå har du ikke lov å lage unødvendig støy

Lørdag formiddag sendte politiet i Nordland ut melding om at de hadde vært ute og stanset arbeid som medførte brudd på helligdagsfreden. – I ettermiddag har vi hatt to oppdrag som omhandler lov om helligdagsfred. Minner om at loven gjelder pinseaften etter klokken 16.00, samt første og andre pinsedag hele døgnet.

Operasjonsleder Mads Bernhoft sier til Avisa Nordland at det dreier seg om firmaer som driver med riving av bygg, snekring, og graving. Dette er nå stanset. Å klippe plenen eller drive med privat arbeid som lager støy er heller ikke lov, men Bernhoft oppfordrer folk til å forsøke å prate med hverandre og komme til enighet før de ringer politiet. – Terskelen for å ringe politiet i slike saker som dette har blitt langt lavere, og vi må jo prioritere om vi skal sende en ressurs på slike saker, sier operasjonslederen til Avisa Nordland.


09:17 Jordskred ved Salaks i Sjøvegan

08:33 Rolig natt for politiet: Kontroll av bil og skadeverk på bunker

Det var ikke mye å gjøre for politiet i Ofoten natt til lørdag, og operasjonsleder i Nordland politidistrikt Kenneth Magnussen omtaler det som ei rolig natt. Noen mindre hendelser var det likevel.

– Det ble kontrollert en bil på Statoil Fagernes rett over midnatt. Bilen hadde bred teip klistra over frontruta, og fikk pålegg om å fjerne det, forteller Magnussen.

En patrulje kom også over skadeverk på en dør inn til en bunker eid av Sivilforsvaret, hvor noen også hadde tømt et brannslokningsapparat.

– Det var tydelig at noen hadde tatt seg inn, sier operasjonslederen.

Dette oppdaget patruljen litt før klokka 3, på Oscarsborg.

08:12 Steinras i Grovfjord

Natt til lørdag gikk det et stort steinras i Grovfjord, over fylkesvei 114 ved Tortenstorvika.

Artikkeltags