Nordlandsbanen og E6 stengt etter at godstog sporet av med farlig gods. 40 beboere er evakuert

Slik ser det ut på stedet nå.

Slik ser det ut på stedet nå. Foto:

Et godstog har sporet av på Nordlandsbanen. Banen ble stengt ved Namsskogan. Det samme ble E6.

DEL

Oppdatert 21:12: Operasjonsleder Håvard Høyem i Trøndelag politidistrikt opplyser til adresseavisen at 40 beboere i området er evakuert. 

En av godsvognene inneholder acetylen, som kan eksplodere hvis stoffet antennes av en gnist.

Få nyhetene servert i innboksen.

– Brannvesenet jobber på stedet, og man venter på eksperter som skal komme. Det er ulike typer gass og kjemikalier i de veltede konteinerne, opplyser Høyem.

Oppdatert 20:49: E6 har allerede vært stengt en stund og politiet i Trøndelag melder at en av vognene inneholder farlig gods. Innholdet i den gjeldende vogna blir vurdert av brannvesenet. For bare noen minutter siden meldte politiet at situasjonen enda ikke er avklart, men at de oppdaterer saken fortløpende, skriver Helg.no.

Oppdatert 20:33: På BaneNOR sine nettsider meldes det om at Nordlandsbanen er stengt. Banen er stengt mellom Namsskogan og Majavatn pga. en avsporing. Dette kan pressevakt Britt-Johanne Wang fra BaneNOR bekrefte.

Bjørn Erik Kvannli som er på Majavatn har tipset Helgelendingen. Det er altså snakk om et godstog hvor deler av toget har gått ut i elva.

– Det er snakk om en avsporing hvor deler av et godstog har gått i elva. De fremste vognene står på skinnene, samt de aller bakerste. Politiet og brannvesenet er på stedet.

Artikkeltags