Ber om flere patruljefly til Evenes

Etter forliset av KNM Helge Ingstad sa forsvarsminister Frank Bakke-Jensen at han ville vurdere et forslag om å kjøpe et sjette fly av typen P-8A Poseidon som delvis erstatning for tapet av den operative kraften etter havariet med KNM «Helge Ingstad» 8. november i fjor. Det ligger nå i forsvarssjefens fagmilitære råd.

Etter forliset av KNM Helge Ingstad sa forsvarsminister Frank Bakke-Jensen at han ville vurdere et forslag om å kjøpe et sjette fly av typen P-8A Poseidon som delvis erstatning for tapet av den operative kraften etter havariet med KNM «Helge Ingstad» 8. november i fjor. Det ligger nå i forsvarssjefens fagmilitære råd. Foto:

Forsvarssjefen vil ha mer av alt.

DEL

I det fagmilitære rådet som ble levert forsvarsminister Frank Bakke-Jensen tirsdag, ber forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen om flere fly, flere helikoptre, flere soldater, flere ubåter, flere fregatter, mer luftvern, flere kystvaktfartøyer, flere mineryddere, mer artilleri. Det eneste forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen ikke ønsker mer av – er kampfly.

Høyt på prioriteringslisten står ett ekstra maritimt patruljefly P-8 Poseidon til 133 luftving på Evenes.

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen Frank takket forsvarssjefen for et tydelig råd.

Utfordringen for politikerne blir nå å velge blant de fire alternativene som forsvarssjefen la fram for regjeringen. Hans anbefaling er det mest ambisiøse, med en kostnadsramme som betyr 25 ekstra milliarder til Forsvaret i 2028. Fra 61 milliarder kroner i dag med en opptrapping til 86 milliarder kroner i 2028.

Artikkeltags