Fra Fremovers nyhetsstudio 08.12.2019

DEL

– Strøingen på E10 er elendig. Det har aldri vært så dårlig som i år

Lørdag og fredag var det store trafikale problemer på E10 Bjørnfjell. I meldingene fra både politiet og veitrafikksentralen gikk ordet vogntog igjen.

Nå tar vogntogsjåfør Freddy Lidén til orde for at det ikke bare er vogntogene som har skylden.

– Strøingen på E10 er elendig. Det har aldri vært så dårlig som i år, sier Lidén til NRK.

Les mer her.

Babcock beklager – vet ikke når feilen med luftambulanseflyene vil være løst

Nesten halvparten av luftambulansefly-flåten er satt på bakken etter at pilotene har opplevd en vridning på flyene. Babcock vet ikke når feilen vil være løst.

– Vi beklager det faktum at vi står her i dag og har satt tjenesten i en ny og vanskelig situasjon. Vi har i løpet av sommeren hatt mange tekniske utfordringer i flåten som har bydd på større utfordringer enn vi kunne forutsett. Dette er en utfordrende situasjon for tjenesten, og vi setter inn store ressurser for å finne løsninger, sa driftsleder Hilde Sjurelv i Babcock på en pressekonferanse søndag ettermiddag.

Lørdag varslet luftambulanseoperatøren Babcock at de har satt fem av totalt elleve ambulansefly på bakken på grunn av tekniske uregelmessigheter. (NTB)

Fiskebåt med seks personer reddet fra å gå på skjær i Finnmark

Klokken 10.40 fikk Hovedredningssentralen Nord-Norge melding om at en 70-fots fiskebåt slet med en propell og drev mot et skjær nord for Sørøya i Vest-Finnmark, ifølge Ifinnmark. Det var seks personer om bord. – Fiskerne hadde fått fiskeutstyr i propellen slik at de mistet kontroll på båten og hadde ikke lenger muligheten til å manøvrere, opplyser Finn Tore Sortland ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til iFinnmark.

Etter en time kom redningsskøytene Gjert Wilhelmsen og Odin frem og berget situasjonen.

Artikkeltags