Nyheter fra Fremovers nyhetsstudio

DEL

To soldater til sykehus etter ulykke ved Skjold militærleir

NTB: To soldater ble søndag kveld skadd i forbindelse med håndtering av ammunisjon på Skjold militærleir i Troms. Begge er fløyet til sykehus med ukjent skadeomfang. Ulykken skjedde like før klokken 20, opplyser Hæren.

– Begge de skadde er ved bevissthet og under oppfølging av helsepersonell, sier oberstløytnant og talsperson Per Espen Strande i Hæren i en pressemelding.

De to soldatene ble fløyet til Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) for videre oppfølging, og de pårørende er blitt varslet.

– Politiet etterforsker saken i samarbeid med Forsvaret. Mens etterforskningen pågår ber vi om forståelse for at det ikke er anledning til å kommentere saken ytterligere, sier Strande.

Melding om innbrudd i kirke – var sognepresten som tettet lekkasje

Like før midnatt meldte politiet i Nordland på Twitter at de hadde fått inn melding om et pågående innbrudd i den katolske kirken i Narvik. Det viste seg å kun være sognepresten som var på ferde for å tette en lekkasje på taket, sannsynligvis i forbindelse med det kraftige regnværet.

Snaue ti minutter etter at politiets melding først ble lagt ut, hadde den allerede høstet flere likes.

Les hele saken her (for abonnenter).

Soldater fløyet til sykehus – begge er stabile

To soldater ble skadet i forbindelse med håndtering av ammunisjon ved Skjold leir søndag kveld, melder politiet. De er fraktet til UNN.

– Det er to menn i 20-årene. En er moderat skadet, en er lettere skadet, og begge er stabile, sier pressevakt ved UNN, Jørn Resvoll, til Nordlys.

Politiet har startet etterforskning av saken.

Les hele saken her.

Vei stengt på grunn av flom

Fylkesvei 84 gjennom Spansdalen, på strekningen Fossbakken - Sørreisa, er stengt på grunn av flom. Det melder Statens vegvesen.

Svein Ludvigsen nekter for sexmisbruk – bekrefter relasjoner til asylsøkere

NTB: Tidligere Høyre-topp Svein Ludvigsen avviser alle anklager om seksuelt misbruk og hevder det ikke var noe straffbart i hans relasjon til tre unge asylsøkere.

– Svein Ludvigsen vil gi retten en åpen og ærlig forklaring om sin relasjon til dem som har anklaget ham. Han tar avstand fra alle anklager og kommer til å svare på alle spørsmål som gjelder seksuelle relasjoner, sier advokat Kai Vaag til NTB.

Han er forsvarer for den høyt betrodde, tidligere Høyre-toppen som i Nord-Troms tingrett står tiltalt for å ha misbrukt tre unge, enslige asylsøkere seksuelt. Aktoratet mener at Ludvigsen, mens han var fylkesmann i Troms, aktivt oppsøkte institusjoner som var underlagt Fylkesmannens tilsyn og tilnærmet seg de fornærmede.

Les hele saken her.

Brann i hytte på Bjørnfjell

Det er brann i en hytte på Ørnvatnet på Bjørnfjell. Eier av hytta er på stedet, melder politiet på Twitter.

– Ingen er skadd. Brannmannskap er på tur til stedet, melder politiet.

Artikkeltags