Onsdag 5. juni: Nyheter fra Fremovers nyhetsstudio

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Vedlikeholdsarbeid på E10 i Lødingen: Beregn ventetid

I Sørdalstunellen i Lødingen gjør vedlikeholdsarbeid at trafikken blir dirigert mandag til fredag fra klokka 07.00 til 19.30. Kjørende må beregne opp til 20 minutter ventetid på ledebil. Dette gjelder fram til fredag 7. juni.


NRK: Skredfaren er ikke over

31. mai var siste daglige skredvarsel fra varsom.no, men skredfaren er fremdeles tilstede.

– I terreng brattere enn 30 grader kan det løsne skred hvis det er snødekt. Det kan være ny snø, og gammel snø som kan løsne som skred. Vi er et land langt mot nord, og det kan være full vinter også om sommeren enkelte steder, sier seksjonselder i NVE, Rune Engeset, til NRK.

Han ber folk være forsiktige. Fra i fjor høst til i dag har 13 personer omkommet i snøskred. Mandag måtte en skiløper hentes med ambulansehelikopter etter at det gikk to skred i Breidtinden på Senja (for abonnenter).


Kjemper om å bli nordnorsk mester

Øivind Karoliussen, lærling hos Narvik-firmaet Rolf Jørgensen AS, skal nå kjempe om å bli nordnorsk mester i anleggsmaskinførerfaget. Han kjemper mot fem andre lærlinger fra de tre nordligste fylkene. Konkurransen foregår i Tromsø 14. juni.

– Målet med konkurransen er å bidra til økt positiv markedsføring av anleggsmaskinførerfaget, samt heve statusen for yrkesfag i landsdelen, skriver Frank Brendeløkken i ei pressemelding.

Han jobber i Opplæringskontoret for anleggs- og bergfagene (OKAB), som står for konkurransen. Deltakerne skal konkurrere med hjullaster og gravemaskin.


Ti partier stiller liste i høstens lokalvalg

Det melder valgstyret i Narvik på kommunens hjemmesider. Fristen for innlevering av listeforslag til høstens valg var 1. april, og nå er forslagene godkjent av valgstyret. Det er ti partier som har fått godkjent sin valgliste: Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig folkeparti, Liberalistene, Miljøpartiet de grønne, Senterpartiet, Sosialistisk venstreparti, Rødt og Venstre.

Valglistene er lagt ut til gjennomsyn for allmennheten på rådhusene i Narvik, Ballangen og Kjøpsvik, og eventuelle klager på listene må komme innen sju dager fra listene ble offentliggjort.


Rykket ut til røykutvikling

Nødetatene rykket ut til røykutvikling i et bolighus i Skistua. Ifølge Bjørn Engan, vaktleder på 110-sentralen, kom det inn melding 17.25 om røyklukt.

– Nødetatene har kommet fram og starta innsats, men det har ikke kommet noen flere meldinger ennå, sier Engan.

17.37 kom meldinga om at det var tørrkoking som var årsaken til røyken.

Artikkeltags