Fra Fremovers nyhetsstudio 06.09.2019

DEL

Avlyser hundearrangement etter at over tjue hunder har mistet livet sørpå

Onsdag meldte flere riksdekkende medier at vel 20 hunder hadde omkommet lengre sør i landet. Årsaken skal være et mystisk sykdomsutbrudd, som kjennetegnes av oppkast og diare.

Det ble først slått alarm i Oslo, men det har dukket opp tilfeller i Bergen, Moss, Lørenskog, Nittedal og Hønefoss, skriver Nettavisen.

Onsdag kveld meldte Ofoten Fuglehundklubb (OFK) at de har avlyst høstens fuglehundprøve.

- På bakgrunn av oppståtte situasjon hvor ett større antall hunder er blitt syke og noen er døde av ukjent årsak, har FKF, NKK og Mattilsynet kommet med oppfordring til arrangører om å avlyse alle jaktprøver 6.-8. September. Vi beklager derfor å meddele at OFK sin høstprøve 07.09.19 avlyses, skriver OFK på sine nettsider.

Høstprøven skulle etter planen gjennomføres ved Altevatn.

Kvinne pågrepet og mistenkt for promillekjøring

En kvinne i 20-årene er pågrepet og fremstilt for blodprøve etter mistanke om promillekjøring. Hennes bilkjøring opphørte idet hun kolliderte med et skilt i en rundkjøring på E6 mellom Heggelia og Andselv, melder politiet i Tromsø natt til fredag.

40 druknet i sommer

– Sommerens drukningstall er dessverre like høyt som i fjor. Vi oppfordrer alle ordførere og kommuner til å sette drukning på agendaen og finne gode tiltak for å forebygge drukningsulykker lokalt, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet. Redningsselskapets drukningsstatistikk viser at 13 personer omkom i drukningsulykker i august. Med ni drukningsdødsfall i juni og hele 18 i juli, har 40 mennesker omkommet i drukningsulykker i sommermånedene. Det er like mange som i fjor sommer, og åtte flere enn sommeren 2017.

Redningsselskapet oppfordrer nå kommunene til å gjøre drukningsforebygging til en viktig del av det ulykkesforebyggende arbeidet lokalt.

– Allerede nå i høst kan kommunene legge til rette for at skolene kan ha svømme- og livredningsopplæring ute. Dette gir elevene erfaring med kaldt vann, å komme seg på land på glatte steiner, strøm og bølger. Det gjør de mye bedre rustet til å ta gode vurderinger når de ferdes langs, ved og i vannet, sier generalsekretær Rikke Lind i en pressemelding.

78 millioner kroner til nye legestillinger i Nord-Norge

NTB: Regjeringen setter av 78 millioner kroner i statsbudsjettet for 2020 til å opprette 38 nye turnusstillinger for leger i Nord-Norge.

– Deler av Nord-Norge opplever rekrutteringsutfordringer av leger, spesielt i mindre sykehus og i fastlegeordningen. De 38 nye LIS1-stillingene vil bedre legerekrutteringen i Nord-Norge og innebærer en økning i antall stillinger på over 22 prosent, sier helseminister Bent Høie (H) i en pressemelding fredag.

Nord-Norge har i dag 170 LIS1-stillinger og vil etter økningen få 208 slike stillinger. Det er ikke bestemt nøyaktig hvor i Nord-Norge stillingene vil komme. Stillingene vil lyses ut høsten 2020 og våren 2021. Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2020 legges fram 7. oktober.

Trafikkuhell i Evenes: – Kollisjon mellom to personbiler

Politiet meldte fredag like etter klokken 15.30 om et trafikkuhell i Evenes.

To personbiler kolliderte.

Det er to personer som er involvert i ulykken. De er ifølge politiet lettere skadd, og ble fraktet med ambulanse til legevakt på Evenskjær. Veien ble i 16-tiden åpnet for trafikk igjen i begge retninger.

Traktor stjålet i Evenes

Nordland politidistrikt melder fredag kveld klokken 18.39 at en traktor er stjålet i Evenes. Traktoren er av merket Ferguson 135. Registreringsnummer er YZ 6224. Den har rød farge og veltebøyle, og det står Ferguson 135 på siden.

– Ved observasjon ring 02800, oppfordrer politiet.

STJÅLET: Denne traktoren er stjålet i Evenes. Foto: Privat/Politiet

Artikkeltags