Fra Fremovers nyhetsstudio 07.10.2019

DEL

Snur etter to kamper

Fremover skrev lørdag at den nye tribunen i Nordkraft arena og Ørneskrikets plassering på denne hadde blitt tema for debatt på Facebook-siden "Ørneskriket". Flere uttrykte at stemningen i hallen dalte ettersom supportergruppen ble adskilt fra hovedtribunen.

Styreleder Stig Winther sa lørdag til Fremover at han lyttet på tilbakemeldingene, og at plasseringen av Ørneskriket "ikke var satt i stein".

Christoffer Carolin, administrator av Facebook-siden "Ørneskriket", skriver søndag kveld at supporterklubben har vært i møte med klubbledelsen i Narvik ishockeyklubb.

– Etter en evaluering fra ukens kamper, er begge parter enige om at dette er til det beste for stemninga i hallen, som vi alle er kjent for i hele Norge. Supporterklubben er tilbake i feltet "vårt" allerede til Oilers kampen, skriver Carolin på Facebook.

Ørneskriket sto på den nye tribunen under de to kampene mot Lillehammer, men er tilbake på hovedtribunen under mandagens møte med Oilers. Foto: Kjell G. Karlsen

Evenes: Samling bak Bartholsen og Nilsen som ny lederduo

Evenes Arbeiderparti og Evenes Senterparti har samlet seg om å fremme Terje Bartholsen fra AP som ny ordfører og Svein Nilsen fra SP som ny varaordfører i Evenes. Det melder partiene i en felles pressemelding mandag.

Avtalen mellom partiene ble inngått søndag 6. oktober.

– Avtalen mellom AP og SP i Evenes bygger på et langt og godt samarbeid mellom Senterpartiet og Arbeiderpartiet i kommunen. Begge partiene skal fortsette sitt seriøse og langsiktige arbeid for en god utvikling i hele Evenes i årene som kommer, sier Bartholsen og Nilsen ifølge pressemeldingen.

Valg av ny ordfører og varaordfører skjer i det konstituerende møtet for det nye kommunestyret i Evenes i morgen tirsdag 8. oktober.

Stenger veien til Håkvikdalen

Statens vegvesen melder på sine nettsider at veien til Håkvikdalen, fylkesvei 762, blir stengt på nattestid denne uken. Stengningen gjelder fra mandag kveld klokken 21 til klokken 06 neste morgen. Slik nattestengning kommer det til å bli til og med 13. oktober klokken 06. Årsaken skyldes veiarbeid på Morrmyra. Utrykningskjøretøy får anledning til å passere, melder vegvesenet.

Kan starte på E6-prosjekt før tiden

I utgangspunktet skulle prosjektet ny E6 gjennom Ballangen starte opp 2021. I forslaget til statsbudsjett har bevilgninger til prosjektet kommet, som muliggjør å starte allerede høsten 2020. Det melder Statens vegvesen. Byggetida er beregnet til mellom halvannet og to år.

Artikkeltags