Fra Fremovers nyhetsstudio 26.09.2019

DEL

Politiet evakuerer over 100 beboere i Tromsø

Over 130 personer skal evakueres fra Breivika i Tromsø etter at det begynte å brenne i den russiske tråleren Bukhta Naezdnik onsdag. Det er den mye omtalte ammoniakktanken som befinner seg i motorrommet, som ligger «vegg-i-vegg» med fabrikkområdet i tråleren, som brannen nå har spredd seg til og som bekymret nødetatene, skriver Nordlys.

Sykehusansatte på UNN i Tromsø kommer seg ikke på jobb på grunn av båtbrann

Brannen i en tråler i Tromsø skaper flere problemer for sykehuset i byen. Ansatte kommer seg ikke på jobb fordi veiene i området er stengt.

Universitetssykehuset har satt stab for å prøve å løse utfordringene, sier pressevakt Jørn Resvoll ved Universitetssykehuset i Nord-Norge til NRK.

Den russiske tråleren som brenner, ligger like ved sykehuset, og de ansatte er bedt om å holde vinduene lukket for å hindre røyk i å komme inn. Brannvesenet har også opplyst at de må begrense slukningsarbeidet for å unngå at røyk skal komme inn i ventilasjonsanlegget til sykehuset.

Evakuering av sykehuset har vært vurdert gjennom natten, men er så langt ikke satt i verk, får NRK opplyst av politiet.

Det er store problemer i morgentrafikken i Tromsø fordi politiet har stengt viktige ferdselsårer i området rundt brannen.

Politimesteren i Troms politidistrikt beordret klokka 23 onsdag kveld at alle beboere innenfor en radius på 300 meter fra den brennende tråleren skulle evakueres. I alt 92 personer ble evakuert. (NTB)

35 år gammel mann politianmeldt etter fartsovertredelse

Nordland politidistrikt melder torsdag tidlig ettermiddag at de har politianmeldt en 35 år gammel mann etter en fartsovertredelse på E10 i Evenes.

Sjåføren har fått førerkortet beslaglagt etter at han kjørt i 123 kilometer i timen i en 80-sone, skriver politiet på Twitter.

Politiet rykket ut til mulig innbrudd

Rundt klokka 16.15 rykket politiet ut gjennom Narviks gater, over til Frydenlund. En patrulje med blålys ble sendt til en adresse for å undersøke en knust rute.

– Det var noen som hadde fått knust ei rute, og vi kjørte utrykning i tilfelle det var snakk om et innbrudd, opplyser Kai Eriksen, operasjonsleder i Nordland politidistrikt, til Fremover.

Vel framme på stedet kunne patruljen slå fast at det mest sannsynlig ikke var et forsøk på innbrudd likevel.

– Ikke ut fra de opplysningene vi har nå. Om noen har ødelagt det bare for å gjøre det, vet vi ikke. Det er antakelig en stein som har gått gjennom ruta, sier Eriksen til Fremover.

Det var eieren av bygget som meldte fra om den knuste ruta, men operasjonslederen har ikke opplysninger om det er en privat bolig eller bedrift som holder til på stedet.

Foto: Mikael Marius Brendvik

Vei stengt på grunn av veiarbeid

Fylkesvei 721 i Evenesvika, på strekningen Skar – Dragvik, er stengt på grunn av veiarbeid deler av torsdagen. Omkjøring er skiltet. Stengingen gjelder fra klokka 15–21 torsdag, opplyser Statens vegvesen.

Nå er det klart hvem som skal styre i nye Tjeldsund kommune

Arbeiderpartiet har inngått en samtale med Senterpartiet og Sosialistisk venstreparti om å styre nye Tjeldsund kommune, og Helene Berg Nilsen (Ap) blir med det ordfører i den nye kommunen. Det melder Harstad tidende. De tre samarbeidspartiene har ifølge HT 12 av 21 representanter i det nye kommunestyret. Varaordfører-rollen skal bekles av Hugo Heimgård fra Senterpartiet,.

Artikkeltags