Fra Fremovers nyhetsstudio 28. august 2019

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Savnet kvinne ikke funnet

Leteaksjonen etter en savnet kvinne i Gumpedalen i Sørreisa ble tirsdag kveld avsluttet uten resultat. Mannskapet fra Norske redningshunder, Norsk Folkehjelp, Røde Kors, Målselv brann og redning, Forsvaret og politi pluss Norsk Radio Relæ Liga har deltatt i leteaksjonen. Kvinnen de har lett etter er en eldre kvinne. Det har vært lett grundig og omfattende etter kvinnen i fem dager i terrenget. Til tross for det har letemannskapene ikke lyktes i å verken finne spor eller livstegn etter den savnede, opplyser politiet i Troms.

Kasakhstans ambassadør kommer til Narvik

Ambassadør Yerkin Akhinzhanov og ministerrådgiver M. Zhumagulov fra Kasakhstans ambassade besøker Narvik 29. og 30. august. De skal møte ordfører Rune Edvardsen, havnedirektør Rune Arnøy og de skal besøke Krigsmuseet. På møtene i Narvik vil de blant annet diskutere godstransport med tog fra Narvik via Sverige, Finland, Russland til Kasakhstan og videre til Kina. I en e-post skriver Zhumagulov at de håper dette vil åpne nye muligheter for handel på tvers av kontinentet. De skal også besøke krigskirkegården.

Er Norges beste frivillige fra Nordland?

Frivillighet Norge skal dele ut den nasjonale Frivillighetsprisen og 50.000 kroner til noen som har utmerket seg med sin frivillige innsats. Nå er det siste frist for å nominere en du setter pris på i ditt nærområde, skriver Frivillighet Norge i en pressemelding. Penelope Lea fra Miljøagentene fikk Frivillighetsprisen i fjor. 14-åringen ble med det tidenes yngste vinner av Frivillighetsprisen. – Frivillighet Norge vil gi frivilligheten et ansikt når vi hvert år deler ut den nasjonale Frivillighetsprisen. Vinnerne er utrettelige mennesker som står på dag ut og dag inn, uten å spørre om anerkjennelse eller belønning. Vi vil løfte disse hverdagsheltene frem. Uten dem stopper Norge, sier generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen. Fristen for å sende inn forslag er 15. september. Du kan nominere din kandidat på www.frivillighetensdag.no

Frivillighetsprisen deles ut til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg, og velges blant nominasjoner fra befolkningen. Vinneren mottar 50.000 kr fra Norsk Tipping til et ideelt formål.

SSB: Eksportprisen for fersk laks går ned

I forrige uke var eksportprisen for fersk laks 51,82 kroner per kilo. Det er en nedgang på 5,9 prosent fra uka før. Samtidig har Norge eksportert mer fersk laks: 20 732 tonn fersk laks ble eksportert. Det er 6,3 prosent mer enn uka før. 406 tonn frossen laks blei eksportert til en kilopris på 57,77 kroner per kilo. Det skriver Statistisk sentralbyrå (SSB).

Ny Helse Nord-direktør

Cecilie Daae vender hjem til helsetjenesten og blir ny administrerende direktør i Helse Nord RHF.

Daae ble tilsatt av styret onsdag formiddag, melder Helse Nord i en pressemelding.

– Jeg er så glad for å ha fått denne jobben, som jeg anser som den mest interessante stillingen i Helse-Norge. Jeg får et stort ansvar for å utvikle sykehusene i Helse Nord og å sørge for helsetjenester til befolkningen. Det er en svært meningsfull og givende jobb, som jeg virkelig gleder meg til, siteres Cecilie Daae på i pressemeldingen.

Hun skal begynne i stillingen 13. januar. Nåværende administrerende direktør Lars Vorland går da av med pensjon.

Vannlekkasje i Narvik: – Flere abonnenter uten vann

Narvik Vann melder onsdag formiddag om en vannlekkasje i Narvik i bydelen Frydelund.

- En entreprenør har hatt et uhell og har gravd over et vannrør i Kirkegata, forteller driftsleder Stian Jenssen i Narvik Vann til Fremover.

Han forteller at det har vært en stor lekkasje, og derfor har store deler av byen merket at det var mindre vanntrykk i kranene. Ifølge Jenssen holder de nå på å stenge av i kummen nærmest vannlekkasjen, slik at vanntrykket igjen skal stabilisere seg i resten av byen.

- Noen hus i Kirkegata vil bli berørt og fri for vann. Det vil nok ta noen timer før alt er reparert, men det er få hus som blir berørt, sier Jenssen.

Han sier det er store mengder vann som har fosset ut.

- Ble det noen skader?

- Nei, grøften var allerede åpen så vannet har havnet der, sier Jenssen.

Rektoren på Nord Universitet i Bodø har mottatt drapstrussel

Nord universitet har levert en anmeldelse på drapstrussel mot rektor Hanne Solheim Hansen, melder Trønder-Avisa.Trusselen kom for noen uker siden. Saken er anmeldt og og etterforskes av Nordland politidistrikt. Rektoren har vært i hardt vær etter at styret ved Nord universitet bestemte seg for at studiestedene på Nesna og Sandnessjøen skulle avvikles.Et vedtak som har skapt sterke reaksjoner både blant studentene og de om lag 120 ansatte på Nesna.

Navnene på de omkomne frigitt

Lørdag kveld kjørte en bil med tre personer i havet ved fergeleiet i Svolvær. To personer omkom som følge av ulykka.

Politiet har nå frigitt navnene på de omkomne, skriver Lofotposten. Det var Sadio Hussein Jeyladi, 19 år, og Ahmed Sheikh Osman Mohamed, 39 år, som omkom etter at bilen de satt i havnet i sjøen den 24. august.

Den tredje personen som var med i bilen ligger fortsatt på sykehus og tilstanden omtales som kritisk.

Jaktet gjerningsmann etter voldsepisode

Avisa Nordland: Politiet i Nordland var onsdag kveld - i 19-tiden - på søk etter en mann i Meløy, etter at de ble varslet om en voldshendelse.Men før politiet kom til stedet, så var mannen forduftet.

– Vi er på jakt etter en gjerningsperson, som har stukket til skogs. Vi jobber med å få kontroll på ham, sa operasjonsleder Mads Bernhoft i Nordland politidistrikt til AN.

Blant annet var ei hundepatrulje fra Bodø med i søket etter mannen. Kort tid etter, klokka 19.44, meldte politiet på Twitter at mannen var pågrepet og kjørt til arresten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken