Nyheter fra vårt nyhetsstudio

DEL

UP og Statens vegvesen hadde onsdag kveld en samarbeidkontroll i Narvik. Resultatet av kontrollen ble at vegvesenet avskiltet to mopeder fordi mopedene var trimmet. I tillegg fikk mopedeierne et forenklet forelegg hver på 5.500 kroner, og fikk tre prikker hver på førerkortet.

Flere må punge ut

Ved 21-tiden onsdag melder politiet i Nordland at patruljen i Narvik har hatt trafikkontroll. Resultatet ble at to fikk gebyr for manglende bruk av bilbelte, to fikk gebyr for bruk av piggdekk og en bilfører blir anmeldt for bruk av mobiltelefon. Vedkommende blir anmeldt fordi bilføreren ikke ville vedta et forenklet forelegg.

Brannutrykning

Torsdag morgen ble brannalarmen utløst i Torvhallen i Narvik. 110-sentralen opplyser at det var teknisk arbeid på stedet som utløste brannalarmen.

Fortsatt økt grensehandel

Grensehandelen på dagsturer til utlandet økte med 9,6 prosent i firekvartalsperioden fra 3. kvartal 2018 til og med 2. kvartal 2019, sammenliknet med foregående firekvartalsperiode. Nordmenn handlet for 16,6 milliarder kroner i denne perioden. Dette er omtrent 1,5 milliarder kroner mer enn i forrige firekvartalsperiode.

Det viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå. I Nord-Norge økte grensehandelen fra 2017 til 2018. Nordlendinger hadde 687.000 dagsturer til grensa i 2018, mot 565.000 året før. Nordlendingene la også igjen flere penger: 982 millioner kroner i 2018 mot 962 millioner året før.

27 soldater til sykehus etter at røykgranat gikk av under øvelse

Uhellet skjedde i forbindelse med en instruksjon hos Forsvaret, opplyser politiet. Det var i 9-tiden at politiet fikk melding om at en røykgranat hadde gått av under en heimevernsøvelse på Drevjamoen, om lag tre mil nord for Mosjøen.

– Akkurat nå har vi 24 personer innlagt, men vi venter tre til, så totalt ser det ut som det blir 27, sier Gunleiv Birkeland, avdelingsoverlege ved kirurgisk avdeling ved Helgelandssykehuset Mosjøen, til VG.

Av de mottatte pasientene er 20 lettere skadd, seks har moderate skader mens én skal være moderat til alvorlig skadd, skriver avisen Helgelendingen. Det er snakk om moderate øyenskader, hudskader og inhalasjonsskader.

Sykehuset ble satt i alarmberedskap etter ulykken. Pasientene behandles lokalt i Mosjøen, og det er satt inn ekstra personell og åpnet sengeposter for å ta hånd om alle pasientene.

De første meldingene gikk ut på at sju personer var skadd da røykgranaten gikk av. Disse var mest utsatt for røyk, men senere kom flere inn som også pustet inn røyk, men i et mindre omfang. Mange av soldatene ble kjørt til sykehuset i Forsvarets egne kjøretøy fordi det var raskere enn å vente på ambulanse.

Oberstløytnant Bengt Henriksen, som er distriktsleder i HV-14, sier til NRK at det kan være helseskadelig dersom man puster inn røyk over tid. Årsaken til at granaten gikk av, er foreløpig ikke kjent. Arbeidstilsynet er varslet, og politiet har satt i gang etterforskning, skriver NTB.

Bil stakk av fra politi- og UP-patrulje. To personer pågrepet

En bil stakk av fra en politi – og UP-patrulje i Saltdal i Nordland torsdag kveld. Patruljen fulgte etter bilen mot Sverige. God samarbeid med tollvesenet førte til at bilen ble oppdaget, skriver politiet i Nordland på Twitter.

Føreren av bilen stakk av, og patruljen melder ved 19.30-tiden torsdag at de har kontroll på to personer. De skryter av godt samarbeid med tollvesenet som hadde en patrulje lenger ned i Skaiti – og at de fanget dem opp da de forsøkte å stikke av. De to ble pågrepet uten dramatikk, opplyser politiet.

Artikkeltags