Fra Fremovers nyhetsstudio, 10.10.2019

DEL

Forsvaret har satt alle NH-90-helikoptrene på bakken

Alle NH90 er tatt ut av operativ tjeneste, opplyser Luftforsvaret. – Gjennom en internrevisjon har vi avdekket noen svakheter i rutiner og prosedyrer. Slike vurderinger gjør Luftforsvaret fortløpende på alle systemer, for sikre forsvarlig og sikker drift, skriver kommunikasjonssjef Stine Barclay Gaasland i Luftforsvaret i en e-post til Nordlys.

Les hele saken her (for abonnenter).

Nordmann omkom i trafikkulykken på E12

Det var klokken 1910 onsdag kveld svensk politi ble varslet om trafikkulykken på E12 ved Umasjö. En personbil med fem personer i hadde da krasjet med en lastebil på stedet. De fem ombord i personbilen var alle nordmenn og mellom 17 og 27 år. Samtlige fem skal være fra Helgeland.

Natt til torsdag er det klart at én av personene i bilen omkom i ulykken, melder NTB.

Vegvesenet med advarsel

Trafikksentralen advarer mot rein i veibanen på E10 Bjørnfjell torsdag morgen.

– Bart. Fare for reinsdyr. Klokken 05:30 var det -2 grader, nord-austlig svak vind og oppholdsvær, skriver trafikksentralen.

Piggdekksongen er tilbake – gir dårlig luftkvalitet

Piggdekksesongen er her - og det vises klart og tydelig på grafen fra målestasjonen i Narvik sentrum, som de siste dagene har registrert flere tidspunkt med helseskadelig luftkvalitet.

Nå i formiddagstimene er den igjen i rødt, slik det har vært ved flere anledninger de siste 72 timene. Det er forekomsten av de største svevestøvpartiklene som er høyest i Narvik, noe som er typisk ved bruk av piggdekk på bar asfalt. Det opplyses også på nettsidene til luftkvalitet.info. Fra registreringen, som er gjort i Kongens gate, fremgår det at konsentrasjonen av støv i luften økte betraktelig fra 6. oktober.

Les også: Styrker beredskapen mot veistøv før piggdekksesongen (for abonnenter)

Veiarbeid gir nedsatt hastighet

Torsdag legges det nytt veidekke mellom Orneset og Rombaken, på gamle E6. Det gir manuell dirigering og nedsatt hastighet til 50 kilometer i timen i tidsrommet 08.00-16.00. Det opplyser Statens vegvesen.

Del av Nordlandsbanen stengt

Bane Nor utfører denne uka arbeid på Nordlandsbanen, på strekningen mellom Mo i Rana og Dunderland. Strekningen er derfor stengt for trafikk fram til fredag 11. oktober klokka 12.40.

Britisk fisker identifisert som den døde på Vengsøya

NTB: Mannen i 50-årene som ble funnet død på Vengsøya i Troms i forrige uke, er nå identifisert som en fisker fra Storbritannia, ifølge politiet. Briten er identifisert som Roger Brian Hart. Han er 55 år gammel, var fisker og oppholdt seg på Vengsøya i forbindelse med arbeid, opplyser politiet i en pressemelding torsdag. Mannen ble 3. oktober funnet død i en leilighet ved et fiskemottak på øya, som ligger nordvest for Tromsø. Kort tid senere meldte en 29 år gammel mann seg for politiet. Han er varetektsfengslet og siktet for kroppskrenkelse. Den avdøde er obdusert, men obduksjonen ga ikke noen entydig dødsårsak. Den videre etterforskningen dreier seg om innhenting og gjennomgang av teknisk materiale og avhør av vitner.

Tre kvinner fikk problemer på fjelltur

Politiet i Troms fikk torsdag melding om at tre kvinner hadde problemer på Nona. Kvinnene er uskadet, men trenger hjelp for å komme seg ned av fjellet. Det er mellom 40-50 centimeter snø på stedet og bratt. Luftambulansen landet ved 04.20-tiden på fjellet og satte av personell fra alpin redningsgruppe. De har ifølge politiet tatt seg bort til kvinnene og hjelper dem opp i helikopteret.

Politiet melder ved 17-tiden at kvinnene er flydd ned fra fjellet og satt av nærhet av sitt kjøretøy. Det var ikke behov for sjekk av

En mann omkom i trafikkulykken ved Flostrand i Rana, FV 17

En mann er bekreftet omkommet etter ulykken ved Flostrand i dag. Det var føreren av vogntoget, mannen var hjemmehørende i Rana. De pårørende har blitt varslet, skriver politiet i Nordland i en pressemelding.

Sjåføren av den involverte personbilen hadde ikke synlige skader, men sjåføren ble undersøkt og ivaretatt av helsepersonell.

Politiet har ingen indikasjoner på at flere enn to personer var involvert i ulykken.

Det foregår bergingsarbeid av vogntoget som ligger delvis under vann. I tillegg har politiet utført tekniske undersøkelser på stedet og avhør av vitner.


Artikkeltags