Fra Fremovers nyhetsstudio 18.09.2019

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Naturfotograf tildeles Forskningsrådets formidlingspris

Audun Rikardsen, naturfotograf og professor i arktisk og marin biologi ved Universitetet i Tromsø, tildeles Forskningsrådets formidlingspris og 500.000 kroner for 2019, ifølge NTB. Rikardsen har vunnet flere priser for sine naturfotografier. Hans evne til å kombinere forskning og foto gjør at hans forskning interesserer ulike grupper i samfunnet, heter det i en pressemelding fra Forskningsrådet. Juryen berømmer Rikardsens entusiasme og fortellerglede i formidlingen av forskning. – Han har over flere år utmerket seg med en svært høy formidlingsaktivitet av forskning rettet mot barn og unge, til fagfolk, til beslutningstakere og til brede lag av befolkningen, heter det.

Vipps-endring etter nye EU-regler

Nå er det ikke bare å «vippse» i vei.

Nettavisen: Nye EU-regler gjør at man nå må godkjenne alle pengene man sender med Vipps.

Det opplyser betalingstjenesten blant annet på sine egne hjemmesider, men det skal også dukke opp en info-melding i appen om han har oppdatert til nyeste utgave.

Les mer her.

Politiøvelse i Narvik sentrum

Onsdag rykket politiet ut til sentrum i Narvik. Ifølge operasjonsleder Marius Skålvold er årsaken politiøvelse.

– De vil holde på utover formiddagen. De kan være bevæpnet, men det er merket at det er øvelse med en eller annen form for skilt, sier Skålvold.

Ofoten sparebank innleder samtaler med annen bank

Styrene i Ofoten Sparebank og Sparebank 68° Nord har besluttet å innlede samtaler med sikte på en fusjon av de to bankene. Bakgrunnen for drøftelsene er et felles ønske om å skape en bank for hele regionen, som består av Ofoten, Sør-Troms, Lofoten og Vesterålen.

Det skriver Ofoten sparebank i en pressemelding.

Styrene i de to bankene er enige om en intensjonsavtale for fusjon. Dersom forhandlingene fører frem, planlegges fusjonen gjennomført i løpet av andre halvår 2020, heter det i presseskrivet.

En fusjonert bank vil være tilstede i alle deler av en spennende region med ca 118 000 innbyggere, skriver sparebankene.

Styrene har lagt som premiss at ingen ansatte sies opp som følge av fusjonen.

Bankene har i dag kontorer i Bogen, Ballangen, Narvik, Leknes, Bøstad, Sortland og Harstad.

Rykket ut til brannalarm

Onsdag i 16-tida rykket brannvesenet ut til en brannalarm på Frydenlund. Kort tid etter fikk 110-sentralen bekreftet at det kun dreide seg om matos som hadde utløst alarmen, opplyser vakthavende til Fremover.

Sju personer brukte mobilen mens de kjørte. Det ble det bøter av

Onsdag var det flere sjåfører i Narvik som måtte se seg nødt til å punge ut etter å ha blitt stoppet av politiet. Da gjennomførte nemlig Utrykningspolitiet (UP) en kontroll hvor de så etter bruk av håndholdt mobiltelefon. det fant de, og ifølge en Twitter-melding fra Nordland politidistrikt ble sju personer ilagt en bot for å ha brukt mobilen mens de kjørte. Én person i Beisfjord fikk i tillegg bot for å ikke ha sikret et barn på rett måte, skriver politiet.

Sp og Ap inngår samarbeid – skal styre Salangen de neste fire årene

De to partiene har nå inngått et samarbeid for den neste kommunestyreperioden. Det melder partiene i ei pressemelding.

– Samarbeidet består av en valgteknisk del som sikrer at kommunestyrets fire parti får plass i formannskap og utvalg. Samarbeidet innebærer videre at Senterpartiets Sigrun W. Prestbakmo blir ordfører, og Arbeiderpartiets Svein Ivar Strømseth blir varaordfører, heter det i pressemeldinga.

Bak samarbeidet ligger det enighet om blant annet utvikling av kommuneorganisasjonen og tilrettelegging for næringsutvikling. Det videre arbeidet med en politisk plattform vil finne sted i tida fram til det nye kommunestyret konstitueres.

Minibuss veltet på E10 utenfor Kiruna

Onsdag kveld har en minibuss kjørt av veien og veltet på E10, mellom Bergfors og Torneträsk. Det melder den svenske avisa Norrländska socialdemokraten. Ifølge NSD skal det kun ha vært én person i minibussen, og vedkommende skal ha tatt seg ut av kjøretøyet selv. Ulykkesstedet befinner seg drøye åtte mil fra grensen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken