Fra Fremovers nyhetsstudio 22. august 2019

DEL

Brannvesenet rykket ut til bilbrann

I de veldig tidlige morgentimene, nærmere bestemt klokka 04.55, mottok brannvesenet melding om en bilbrann på Drag. I nærheten av fergeleiet hadde en bil tatt fyr, og brannvesenet rykket ut og fikk slukket brannen.

– Bilen er nok ødelagt. Men det har jeg ikke detaljer om, sier John Harald Løkås, vaktkommandør ved 110-sentralen i Nordland.

Brannvesenet vet fortsatt ikke hva som er årsaken.

Ifølge Mari Lillestø, operasjonsleder ved politiet i Nordland, var det naboer som ringte inn og meldte fra om brannen.

NRK: Ser dystert på Gratangens framtid som kommune

Ei undersøkelse NRK har gjort, viser at mange rådmenn i Norges minste kommuner ikke tror på framtida som kommune. En av dem er rådmannen i Gratangen. «Han har stor tro på at folk skal bo og leve i Gratangen, men ikke på at kommunen skal leve videre», skriver NRK. I undersøkelsen svarer 4 av 67 rådmenn at de er helt sikre på at deres kommune fortsatt eksisterer om ti år.

Vil legge til rette for oppdrett

Norske kystkommuner må få stabile inntekter når de legger til rette for oppdrettsnæringen.

– Vi har behov for å bruke mye penger på å legge til rette for slik næring. Da er det også naturlig at vi sitter igjen med noe av avkastningen, sier Sigrun Wiggen Prestbakmo, ordfører i Salangen, i ei pressemelding.

– Kommunestyret i Salangen har besluttet at inntekter fra Havbruksfondet skal rettes inn mot tilrettelegging for utvikling av næring i kommunen, da ressurser til næringsutvikling i kommunene har blitt kraftig kuttet fra KMD sin side de siste årene, fortsetter Prestbakmo.

Les hele saken her.

Søppelbil kjørte av veien i Målselv

Politiet fikk torsdag morgen melding om en avfallsbil som hadde kjørt av veien på Rundhaugen i Målselv kommune. – Kjøretøyet ligger helt ut av veibanen. Ingen personskader. Politipatrulje er på tur til stedet. Det samme er bergingsbil, skriver politiet på Twitter.

Redusert framkommelighet Leirviktunnellen-Trældalstunnelen

På strekninga Leirviktunnellen-Trældalstunnelen er det manuell dirigering på grunn av vedlikeholdsarbeid inntil videre. Kjørende må vente på ledebil, melder Statens vegvesen torsdag.

Innfører eget rabattkort for personreiser

Etter at regjeringa ba Vegdirektoratet om å se på regelverket for AutoPASS på ferger, endrer Samferdselsdepartementet nå regelverket. I ei ny ordning blir det oppretta et eget Autopass-fergekort for personreiser.

– Regjeringa ønskjer å gjera det så enkelt som mogleg å ferdast i trafikken. No sørgjer vi for at dei som reiser utan køyretøy får bli del av AutoPASS-ordninga, slik ordninga var tidlegare. Dette er viktig for dei det gjeld, for det skal framleis vera enkelt å ta ferje i Noreg, seier samferdselsminister Jon Georg Dale ifølge ei pressemelding.

Går ut mot momsøkning på fly

Fylkesrådet i Nordland tar til motmæle i til Finansdepartementets forslag om å legge én moms-sats på alle varer og tjenester. Det skjer i et høringssvar til departementet. – Dette vil ramme næringslivet og befolkningen i distriktene særdeles hardt. Det vil rett og slett virke mot sin hensikt, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll ifølge ei pressemelding.

Signerer klimaerklæring for Nordland

Representanter fra Nordland fylkeskommune, Nord Universitet, Innovasjon Norge, KS, LO, NHO og Universitetet i Tromsø har signert en klimaerklæring. Det skjedde under et klimamøte arrangert av fylkeskommunen i Bodø onsdag. Partene som signerer erklæringen forplikter seg blant annet til arbeide for å nå regionale klimamål og vil samarbeide om å nå FNs mål for en bærekraftig utvikling.

Nå er ny daglig leder på plass i Narvikfjellet

Jim Ove Johansen (37) er konstituert som ny daglig leder i Narvikfjellet AS – og vil ta over for Florian Aschwanden allerede 16. september. Det skriver Narvikfjellet i en pressemelding.

Jim Ove, opprinnelig fra Kjeldebotn i Ballangen, jobber i dag i Narvikfjellet med fokus på systemutvikling, salg, booking og generell drift.

– Jeg er både ydmyk og glad for denne muligheten og for den tilliten som styret har vist meg og ser frem til å gå løs på denne utfordringen, sier Jim Ove Johansen ifølge pressemeldingen.

Florian Aschwanden skal jobbe ut september og ha sitt hovedfokus på ferdigstillelse av utbyggingsprosjektene som veier, parkeringsanlegg og gondol.

Les hele saken her (for abonnenter).

Tid for hodelussjekk

Folkehelseinstituttet oppfordrer skoler, barnehager, foreldre og foresatte til å bli med på den nasjonale lusesjekken helga 31. august–1. september. Hodelus er et tilbakevendende problem i skoler og barnehager. Folkehelseinstituttetanslår at én til to prosent av norske barn til ei hver tid har hodelus.

Brannvesenet rykket ut på automatisk brannalarm

Rundt klokka 15.20 rykket Ofoten brann ut i sørgående retning.

– Vi rykker ut til en automatisk brannalarm i et næringsbygg, opplyser 110-sentralen i Nordland.

Vel framme kunne brannmannskapene konstatere at det ikke var noen brann på stedet.

Trafikkulykke i Målselv

To personer ble skadet i en trafikkulykke i Andslimoen i Målselv torsdag ettermiddag. Sjåførene av bilene, en mann og en kvinne, ble sendt til UNN i Tromsø med ambulansehelikopter, ifølge Nordlys.

– Det er to biler som er involvert. Det ser ut til at en av bilene har kommet over i motsatt kjørefelt og forårsaket ulykken, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt, Lennart Steffensen til Nordlys.

Artikkeltags