Fra Fremovers nyhetsstudio lørdag 19. oktober

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Bil kjørte av veien

Sent fredag kveld kjørte en bil av veien ved Baklia i Salangen. Fem personer satt i bilen, og én av dem fikk et mindre kutt. Det melder politiet i Troms. Det skal ha vært svært glatt på stedet, og politiet etterforsker hendelsen.

I Nordland ble natt til lørdag en rolig affære for politiet, også i Ofoten. Det opplyser operasjonsleder ved Nordland politidistrikt til Fremover.

Europris tilbakekaller tyggebein til hund etter plastfunn

NTB: Etter funn av emballasjebånd av plast i tyggebeinet MaxDog trekker Europris tilbake produktet. Emballasjebåndet har kommet med i produksjonen av tyggebeinet, og hunder kan få i seg plast, skriver Mattilsynet på sine nettsider. Produktet «MaxDog tyggebein 2-pk. 8 kompakt» er solgt i Europris sine butikker i Norge og har best før-dato 15.10.2020, men er trukket tilbake og finnes ikke lenger i butikkene. Hundeeiere som har kjøpt tyggebeinet fra Europris, kan levere det tilbake til butikken uten kvittering, opplyser Europris til NRK.

Politiet advarer mot utpressingsmail

NTB: Sørvest politidistrikt har mottatt flere telefoner fra folk som sier de har fått utpressingsmail. Politiet advarer mot å gå i dialog med avsender. De som har kontaktet politiet, har fått mail der de blir bedt om å betale. Hvis ikke, vil det bli publisert bilder av dem.

– Dette er svindel, ikke gå i dialog, ikke betal. De har ikke kontroll på din PC, skriver Sørvest politidistrikt på Twitter.

Operasjonsleder Irene Raghildstveit forklarer at politiet går ut med meldingen for å være føre var.

– Dette er en epost som er sendt til svært mange, og noen blir bekymret og kontakter oss, sier hun til Haugesunds Avis.

Trafikkulykke på E10 i Tjeldsund

Lofotposten: Lørdag ved 11.30-tiden melder 110-sentralen i Nordland om ei trafikkulykke på E10 ved Kongsvika langs Lofast.

– Brannvesenet i Lødingen er på vei, opplyser vakthavende.

Kongsvik ligger i Tjeldsund kommune.

– Ett kjøretøy er involvert. Det er to personer bilen, disse blir nå undersøkt av ambulansepersonell, opplyser operasjonssentralen til Nordland politidistrikt.

Politiet har rykket ut til stedet og er på vei, melder politiets operasjonssentral.

– Det er noe kødannelse på stedet, men trafikken glir forbi.

Den arktiske studentsamskipnaden støtter TV-aksjonen

Norges arktiske studentsamskipnad melder i ei pressemelding at de nå vil støtte årets TV-aksjon med 1 krone per student som er tilknyttet UiT.

– Håper at både ansatte i Samskipnaden og studenter melder seg frivillig som bøssebærere eller donerer til TV-aksjonen, heter det i meldinga.

SAS vant avtale med Forsvaret

I ei pressemelding fra SAS kommer det fram at selskapet vant avtalen med Forsvaret, foran Norwegian. Avtalen har ifølge SAS en totalverdi på rundt 1 milliard kroner, fordelt på fire år.

– Forsvarskontrakten er en av de største avtalene som flyselskapene konkurrerer om, og SAS var best i alle tildelingskriteriene, heter det i meldinga.

Kontrakten omfatter i overkant av 350.000 flyreiser hvert år, og innebærer også at SAS vil ha tre daglige avganger fra Bardufoss.

– Vi gleder oss over at Forsvaret har valgt SAS som leverandør av flytjenester, og vi ser det som en ekstra anerkjennelse at vårt selskap var best i alle tildelingskriteriene, uttaler finansdirektør i SAS, Torbjørn Wist, i pressemeldinga.

Kontrakten vil også bidra til at eksempelvis SAS’ flyruter fra Oslo til/fra Bergen, Trondheim, Bodø og Evenes vil styrkes som følge av passasjervolumet. Avtalen trer i kraft fra 1. februar 2020.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken