Fremovers nyhetsstudio 6. februar

DEL

Mann omkom i trafikkulykke på Sortland

En mann mistet livet og tre andre ble skadd i en kollisjon mellom en lastebil og en personbil på fylkesvei 82 ved Kleiva på Sortland torsdag morgen. Den omkomne var født i 1990 og bosatt på Sortland, opplyser politiet.

I alt var fire menn og tre biler involvert i ulykken. En av mennene behandles for lettere skader på sykehuset i Stokmarknes, en annen ble sendt til sjekk på legevakten, men en tredje mann er sendt til Universitetssykehuset i Tromsø der han behandles for kritiske skader.

Meldingen om hendelsen kom inn til politiet klokken 7.42. En lastebil, en varebil og en personbil er involvert i ulykken. Lastebilen frontkolliderte med personbilen, og deretter har den tredje bilen kjørt inn i en av de to andre.

– Veien forbi ulykkesstedet vil være stengt en stund, sier operasjonsleder Kjetil Kaalaas i Nordland politidistrikt til NTB torsdag formiddag.

– Det var dårlige kjøreforhold og glatt vei på ulykkesstedet, sier operasjonslederen. (©NTB)

Åtte av ti politiansatte positive til generell bevæpning

80 prosent av de politiansatte er for en permanent bevæpning i politiet, ifølge en ny undersøkelse.15 prosent av de ansatte oppgir at de er imot, mens 5 prosent er usikre, viser Politihøgskolens undersøkelse.

Det betyr at det har vært en betydelig endring i politiansattes syn de siste årene. Flertallet i politiet var imot generell bevæpning i undersøkelser fra 2011 og 2012, skriver Politiforum. Politiansatte i byer og bynære strøk er mer positive til generell bevæpning enn de som arbeider i mer «landlige» strøk. Hele 87 prosent av de politiansatte i Oslo er for generell bevæpning, mot 73 prosent i Agder, hvor flest er imot. (©NTB)

Vogntog står fast i Taraldsvikbakken

En tipser melder torsdag tidlig ettermiddag at et vogntog står fast i Taraldsvikbakken i Narvik. Et kjørefelt på E6 var en periode stengt på grunn av dette.

Over 24 timer siden det var mulig å kjøre E10 til Sverige

Statens vegvesen melder torsdag morgen fortsatt er stengt, både på svensk og norsk side. Hele onsdagen var strekningen stengt, på begge sider av riksgrensen. I trafikkmeldingen oppgis det ingen prognoser for når E10 Bjørnfjell vil åpne igjen.

Lastebil veltet og havnet utfor veien

En lastebil har veltet og havnet utfor veien på Drag i Tysfjord. Det melder Nordland politidistrikt på Twitter klokken halv tolv natt til torsdag.

Det er ikke meldt om personskader eller trafikale problemer, og lastebilen vil bli fjernet ved første anledning, melder politiet.

Artikkeltags