Solid resultat fra SpareBank 1 Nord-Norge

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Resultatet for første kvartal i 2019 er klart: Sparebank 1 Nord-Norge har levert et resultat på 973 millioner kroner før skatt. Det er 559 millioner kroner bedre enn samme periode i fjor. Det melder banken selv i ei pressemelding.

– Vi fortsetter den fine utviklingen vi har hatt de siste årene. Samtidig vil jeg understreke at dette resultatet preges av fusjonen mellom forsikringsselskapene til SpareBank 1 og DNB, som for oss har en resultateffekt på 460 millioner kroner. Å satse på nasjonalt samarbeid gir stor kraft til oss som regional sparebank. Noen av verdiene vi har vært med å bygge opp også nasjonalt viser seg nå i regnskapet, og det er verdier som kommer både kunder, investorer og det nordnorske samfunnet til gode, sier konsernsjef Petter Høiseth i pressemeldinga.

Nordnorsk økonomi har over tid hatt en sterkere utvikling enn landet for øvrig. På grunn av et oppsving i olje- og gassinvesteringer i sør, vil de oppleve større økonomisk oppsving enn Nord-Norge de neste årene.

– Samtidig er det viktig å understreke at den positive utviklingen i nordnorsk næringsliv fortsetter. For vår del resulterer det i svært lave utlånstap. Det er fortsatt mange muligheter for økt verdiskapning i Nord-Norge. Det som begrenser mulighetene er infrastruktur, både på veinett, flyplasser og ikke minst tilgang på arbeidskraft, sier konsernsjefen i pressemeldinga.


Artikkeltags