Høythengende utmerkelse til Narvik-professor

MERITTERT UNDERVISER: Professor Ragnhild Johanne Rensaa ved UiT Narvik er nå en av 15 som kan smykke seg med tittelen som merittert underviser.

MERITTERT UNDERVISER: Professor Ragnhild Johanne Rensaa ved UiT Narvik er nå en av 15 som kan smykke seg med tittelen som merittert underviser. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Professor Ragnhild Johanne Rensaa ved UiT i Narvik var en av to som kom gjennom det trange nåløyet.

DEL

– Det aller beste med å være underviser, er kontakten med studentene. De er ulike fra år til år, og spørsmåla og tilbakemeldingene deres gjør at ingen dager blir like, sier Ragnhild Johanne Rensaa om utnevnelsen ifølge ei pressemelding.

Én av 15

Det er ei slik holdning til undervisningsoppdraget som gjør at Rensaa nå har blitt utnevnt til merittert underviser ved UiT, en tittel hun deler med 14 andre ved universitetet.

– Jeg er både glad og stolt over at komiteen har funnet meg kvalifisert til å bli merittert underviser. Begge foreldrene mine var lærere, og det var mange samtaler rundt middagsbordet hjemme om undervisning og læring. Dette betyr mye for meg, sier Rensaa videre ifølge pressemeldingen.

Ny anerkjennelse

Fram til 2016 ga ikke pedagogisk undervisning på høyere utdanningsnivå samme uttelling som forskning gjorde. For tre år sida innførte UiT et nytt meritteringssystem for undervisning i samarbeid med NTNU.

Blir du merittert underviser, betyr det dessuten at du får uttelling når du som vitenskapelig ansatt skal rykke opp til professortittel, på lik linje med forskningsarbeid.

Ragnhild Johanne Rensaa er prodekan for utdanning ved Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi og professor ved Institutt for elektroteknologi ved UiT.

Monica Alterskjær Sundset, professor i dyrefysiologi ved Institutt for arktisk og marin biologi ble også utnevnt som merittert underviser.

Artikkeltags