Gå til sidens hovedinnhold

Nytt Fimbul

Artikkelen er over 1 år gammel

Et nytt nummer av det lokalhistoriske tidsskriftet Fimbul er klart.

Evenes kommunes lokalhistoriske tidsskrift Fimbul er nå ferdigstilt. Evenes bygdeboknemnd som oppnevnes ved hvert kommunevalg, er redaksjon for tidsskriftet. Årets Fimbul er nr. 38 i rekken av utgivelser. Heftet er på 84 sider med tekst, illustrasjoner, utklipp og mange fotografier, heter det i en e-post fra bygdeboknemda.

I forordet fortelles det at vi får innsikt i forsyningsnemnda sine oppgaver og utfordringer gjennom Andre verdenskrig, om seilbåten Moshulu, utskrift av et intervju med motstandskjempen Olav Ravn, flyktningemottak i Sverige, fortellinger fra krigen samt et par dykk i Charles Ravn-arkivet.

Evenesmark Skytterlags lange historie utgjør også en del av denne utgaven av Fimbul. Historien vitner om hvor viktig foregangsmennesker var for å holde liv i aktivitene tilknyttet skytterlaget.

Bygdeboknemnda skriver videre at de ønsker å belyse historiene om «den lille evenesværing» som gjennom et nøysomt liv holdt liv i samfunnet på sin måte. Historien om skomakeren i Lenvik er ett eksempel på slik virksomhet.

– Vi ønsker også å få inn stoff om hendelser, store eller små, som evenesværinger har opplevd gjennom tidene. Skrives ikke disse ned, vil de i løpet av få år gå i glemmeboken, skriver bygdeboknemnda.

Kommentarer til denne saken