Gå til sidens hovedinnhold

Fremover styrker laget og ansetter to nye journalister

Artikkelen er over 2 år gammel

13 søkte på jobb, men det var Julie Arntsen (25) og Silja Björklund Einarsdóttir (27) som imponerte mest. Nå er de begge ansatt som journalister i Fremover fra og med januar 2019.

– Vi har fått tak i de beste folkene i regionen. Jeg er veldig fornøyd med at Julie og Silja har takket ja til jobb i Fremover, sier en strålende fornøyd nyhetsredaktør, Andreas Haakonsen.

Julie Arntsen er opprinnelig utdannet journalist fra Nord Universitet i Bodø og var innom Fremover for første gang i 2017, da i praksis. Etter et kort opphold i iFinnmark vendte hun tilbake som vikar i Fremover i 2018 – noe hun fortsatt er ut året.

– Julie har lagt inn en god søknad gjennom det hun har levert mens hun har vært her hos oss. Hun har en god penn og en stor arbeidsmoral. I tillegg er hun et journalistisk talent som vi i Fremover ser frem til å utvikle videre, sier nyhetsredaktøren.

- Jeg er veldig glad for å ha fått mulighet til å jobbe videre i Fremover. Det er en utrolig spennende og lærerik arbeidsplass med mange kunnskapsrike folk. Jobben er givende og det er morsomt å få være med å se og fortelle om det som skjer i regionen, ikke minst å få bli kjent med folkene som bor her.

Får ansvar for kulturdekningen

Silja Einarsdóttir (27) er opprinnelig fra Fredrikstad. Hun er utdannet journalist fra Oslo MET og debuterte i spaltene i Fremover tidligere i sommer. Da som sommervikar.

– Silja imponerte oss stort. Hun kom fra Fredrikstad helt uten tilknytninger til Narvik, men med et ønske om jobb og erfaring. Den oppgaven løste hun med bravur og det står respekt av å komme til en ny by, en ny landsdel og et nytt mediehus – og så levere varene fra dag én, fortsetter Haakonsen.

Einarsdóttir får også et ansvar for Fremovers kulturdekning fra og med januar 2019.

– Jeg er superfornøyd med å ha fått jobb i Fremover. Bare det å ha fått fast jobb er ganske fantastisk i seg selv, men at det i tillegg er på en plass jeg trives så godt gjør det enda bedre, sier Silja Björklund Einarsdóttir.

Hun ser frem til å begynne i sin nye jobb ved årsskiftet.

– Nå gleder jeg meg til å bli enda bedre kjent med Narvik og folka som bor der, og ikke minst oppleve litt mer av det både byen og resten av distriktet har å by på av natur og andre opplevelser

Pekte seg tidlig ut

I høst har prosessen gått med å få på plass to nye journalister/frontredigerere.

– Vi hadde totalt 13 søkere på stillingen. Det så ut til å bli en lang prosess, men etter intervjurundene var det ingen tvil. Vi har fått tak i de to dyktigste og mest sultne kandidatene i regionen, skryter Haakonsen.

Kommentarer til denne saken