Håkon (30) ny daglig leder i Arctic Filet: – Det er en veldig spennende jobb

NY JOBB: Håkon Storeng fra Narvik er ny daglig leder for Arctic Filet på Senja.

NY JOBB: Håkon Storeng fra Narvik er ny daglig leder for Arctic Filet på Senja. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Håkon Storeng (30) fra Narvik overtok jobben som daglig leder i Arctic Filet på Senja 1. november.

DEL

Storeng fra Narvik er utdannet siviløkonom ved NHH og har i tillegg en bachelorgrad i prosessteknologi fra UiT.

– Han er dermed meget godt kvalifisert til jobben, skriver Villa Seafood i en pressemelding.

På Facebook-siden sin skriver bedriften at de er glade for å annonsere den nye daglige lederen og at de er sikre på at han kommer til å gjøre en god jobb.

Startet som trainee

Storeng ble rekruttert til Arctic Filet gjennom traineeordningen til Profilgruppa for Midt-Troms i mai 2018.

– Målsettingen da var at jeg skulle ta over som daglig leder. Det er kanskje litt uvanlig, men jeg var en slags daglig leder-trainee, forteller Storeng.

Han har kjøpt hus på Finnsnes, og pendler til Torsken der fabrikken ligger.

Mange ulike oppgaver

– Jeg trives. Det er en spennende jobb, forteller han.

Arctic Filet er eid av Wilsgård Fiskeoppdrett og Villa Seafood Group. Arctic Filet står for bearbeidingen av laksen, mens Villa Seafood står for både innkjøp av råstoff og salg av ferdigvarer.

– I fjor hadde vi cirka 4.600 tonn ferdige produkter, og i år blir det sannsynligvis mer.

De har både ferske produkter og frosne. Produktene selges over hele verden, og akkurat nå er USA det største markedet.

– Vi driver med mye utvikling hos oss, og det gjør at jeg får mange forskjellige arbeidsoppgaver. Vi driver med utvikling av produksjonslinjen, og har løsninger som ikke nødvendigvis alle andre bruker, forklarer han.

– Vi har blant annet en egen trainee, som startet samtidig som meg, som er utdannet innen automasjon og som har ansvaret for utviklingsarbeidet hos oss.

Målet er både å være mer effektiv og øke kvaliteten på produktene.

Hvor mange ansatte de har, varierer fra sesong til sesong. Akkurat nå er de cirka 42 ansatte.

– De som jobber i administrasjonen er stort sett fra lokalmiljøet, men produksjonsarbeiderne er stort sett utenlandsk arbeidskraft. De fleste bor her hele året, mens andre er sesongarbeidere.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken