Gå til sidens hovedinnhold

Nytt smittetilfelle i Narvik

Ytterligere én person er bekreftet smittet med covid-19 i Narvik søndag.

Vedkommende er en nærkontakt til eleven som ble bekreftet smittet ved Oscarsborg videregående skole tirsdag.

Personen satt i smittekarantene som nå er omgjort til isolasjon, skriver Narvik kommune i ei pressemelding.

Venter fremdeles på testsvar

Det skjer dagen etter at en elev ved Bjerkvik skole fikk påvist koronasmitte.

Smittesporingsarbeidet knyttet til dette tilfellet er avsluttet, og anses for å være under kontroll. Det er ingen nye personer satt i karantene etter dette tilfellet, ifølge kommunen.

Ifølge kommunen er det flere som skal teste seg i forbindelse med den pågående smittesituasjonen i Narvik søndag, og man venter fremdeles på testsvar fra tester tatt tidligere.

– Dermed er smittesituasjonen i Narvik fortsatt uavklart.

Fire bekreftet smittet

Den siste uka har fire personer blitt bekreftet smittet med covid-19.

Tirsdag 27. april ble en person bekreftet smittet. Til sammen åtte familiemedlemmer og nærkontakter ble satt i karantene. Personen hadde reist med buss fra Bodø til Narvik fredag 23. april. Kommunen gikk ut og etterlyste passasjerer som hadde reist med rute 100 som hadde avgang fra Bodø rundt klokka 16:45 denne dagen.

Onsdag 28. april ble et nytt tilfelle bekreftet, denne gangen en elev ved Narvik videregående skole avdeling Oscarsborg. Samtlige medelever og elever i naboklassen ble satt i karantene, i tillegg til to lærere. Over 200 personer ble hurtigtestet. Dette tilfellet hadde ingen sammenheng med tilfellet som hadde blitt påvist dagen før.

Smittevernlege Thomas Hultstedt bekreftet overfor Fremover at disse to tilfellene var de første i Narvik som ikke er såkalt importsmitte.

Lørdag 1. mai ble et ytterligere tilfelle av covid-19 bekreftet. En elev ved Bjerkvik skole er bekreftet smittet, og to skoleklasser og klassens lærere satt i smittekarantene. Klassene og lærerne blir testet søndag.

Kommentarer til denne saken