Ute etter godt lesestoff? Her er årets mest leste reportasjer i Fremover

Oppslagsbilde i den mest leste saken i 2016: Saken ble lest 3.655 ganger.

Oppslagsbilde i den mest leste saken i 2016: Saken ble lest 3.655 ganger. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Narkotika, overgrep og bolig-saker. Disse er de mest leste reportasjene fra 2016.

DEL

Årskavalkade: Året 2016 går inn i sine siste dager og tiden for tilbakeblikk er kommet.

I løpet av 2016 har Fremover levert store og små nyhetssaker, men også lengre reportasjer - og det er disse vi nå skal se på sammen.

Vi har funnet fram de ti mest leste sakene innenfor sjangeren «feature» som du kan kose deg med i tiden fram mot 2017. Listen finner du lengre ned i saken.

Blant de ti mest leste sakene finner vi fire av delene fra serien «Fokus på», en serie reportasjer der Fremover satte søkelyset på rus- og narkotikaproblematikk i Narvik.

- Det var et tidkrevende prosjekt, men samtidig et utrolig spennende et. Vi møtte mange spennende mennesker og mennesker som har kjempet en lang kamp mot avhengigheten. I serien skriver vi blant annet om en som tjente store penger på salg av narkotika, en mor som mistet sitt barn til rus, politiets tanker om miljøene og ikke minst historiene fra personer som har kommet seg ut fra rusavhengigheten, sier Andreas Haakonsen og Kristoffer Klem Bergersen, journalistene bak serien.

(Innhentingen av tallene er foretatt før jul. Alle tallene gjelder dermed for alle visninger av saker i løpet av perioden 1. januar til og med 21. desember, red. anm.).

Alle sakene krever abonnement på Fremover.

Topp ti mest leste feature-saker på Fremover.no:

1. Åpningssaken i serien «Fokus på». En sak som skapte mye engasjement og satte følelsene i kok hos mange. Flere av leserne våre reagerte på at en kunne stå fram og «reklamere» for salg av narkotika.

Denne saken ble mest lest av alle feature-sakene på Fremover.no i 2016 med 3.655 sidevisninger.

2. En sterk og åpenhjertig historie fra en narvikmann som er kjent i bybildet. Ole Eivind Johansen ble utsatt for seksuelle overgrep i barndommen av en mann som i 2016 ble dømt til seks års forvaring for grove seksuelle overgrep mot fem barn. Den sterke historien fenget mange og endte med 3.324 sidevisninger i 2016.

3. Nok en sterk historie om tapet av ektemannen Magnar. Etter en strålebehandling fikk ekteparet tilbud om at Magnar kunne komme på et korttidsopphold på Furumoen for å hente seg inn etter behandlingen, men det gikk ikke etter planen og Magnar var så dårlig at han aldri kom hjem.

3.243 leste denne saken.

4. Denne saken er fra mai i år og tredje sak i serien «Fokus på». Esben (54) er fra Tromsø og var sjef for 70 ansatte, hadde hus, kone, bil og barn, men samtidig en mørk hemmelighet som endte med å koste ham alt. I dag jobber han i Narvik som brukermedvirker for å hjelpe andre ut av avhengighet.

3.039 valgte å lese denne saken på Fremover.no.

Tidligere toppsjef: - Amfetaminen tok fra meg alt

5. Listens første bolig-sak. Saken ble publisert i mai 2016 og handler om en tidligere toppblogger som kjøpte gården og pusset den opp, men innså til slutt at de trivdes best i syden.

Denne saken ble lest 2.827 ganger.

6. Dette er en sak hentet fra Avisa Nordland. Et ektepar valgte å kjøpe et oppussingsobjekt som hadde stått tomt i 40 år på Inndyr i 2013.

Saken ble lest av 2.724.

7. Sak nummer sju er andre del av serien «Fokus på». Dette er første sak der politiet i Narvik uttaler seg om narkomiljøet i Narvik. Politiet karakteriserer det som et mørkt og hardt sted.

Denne saken fant 2.604 stykker ut av var av interesse.

Politiet: Narkomiljøet i Ofoten er et mørkt og hardt sted

8. Nok en sak innenfor bolig. En funkishytte i Kjeldebotn lå bare noen dager ute for salg før den ble solgt over takst.

2.124 leste denne saken.

9. Denne saken handler om en mor som er fratatt retten som mor for sin datter. Hun selv mener det er fordi hun klaget på behandlingstilbudet datteren fikk.

Saken ble lest av 2.017.

10. Denne saken handler om Kim Marius fra Bergen og er fjerde del av serien «Fokus på». Bergenseren hadde forsøkt alt for å bli rusfri, men det var ikke før han kom til Narvik at han faktisk klarte det.

Saken ble lest av 1.965.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken