Gå til sidens hovedinnhold

OBS-varsel - det skal snø, det skal regne og det blir både minus og plussgrader...

Artikkelen er over 4 år gammel

Meteorologisk institutt har sendt ut et omfattende OBS-varsel i dag lørdag.

Varselet gjelder fra lørdag kveld, fra Salten til Vest-Finnmark..

- Fra lørdag kveld ventes lokalt vanskelige kjøreforhold på grunn av sterk vind og snø, skriver meteorologisk institutt på sine hjemmesider.

Samtidig skal temperaturen i Narvik øke - fra rundt minus fem, seks grader nå på ettermiddagen lørdag, og opp mot 0 grader søndag.

- Mellom Salten og Troms kommer det snø over ca 600 meter, etter hvert synkende snøgrense til 200-300 meter, står det i OBS-varselet.

- Vi venter at det begynner i natt med nedbør, fra midnatt omtrent. Det blir ganske bra med snø, sier vakthavende meteorolog hos Vervarsligna for Nord-Norge, Gunnar Noer til Fremover.

På Yr.no melder de mellom 9 og 13mm nedbør fra midnatt og til seks på morgenen søndag. Fra seks på morgenen melder de mellom 1,8mm og 8,6mm nedbør.

I løpet av søndag skal temperaturen helt opp til tre plussgrader, før det på mandag igjen blir minusgrader.

- Det er en markert temperaturstigning lørdag kveld, fra nå og utover, sier Gunnar Noer til Fremover 16.30 lørdag ettermiddag.

Først søndag morgen skal det bli plussgrader.

- I natt kan det bli vanskelige kjøreforhold med mye snø. Så vil det gå over til regn søndag morgen. Da blir det en periode med nullføre, advarer meteorologen.

- Og avhengig av hvor godt det blir brøytet i natt kan det hende det blir glatt utover dagen søndag, sier Gunnar Noer.

Kommentarer til denne saken