Wenche Storfjell forteller at hun og mannen satt på verandaen på hytta i Efjord da mannen hennes plutselig sa at hun måtte ta bilde.

– Jeg skjønte først ikke hva han sa, men jeg satt jo der med mobilen ved siden av meg. Han pekte ned i fjæra, så jeg tok opp telefonen og tok bilder og zoomet inn. Der var jerven, sier Storfjell.

Hun forteller at jerven ikke reagerte i det hele tatt på at de satt der og snakket. Storfjell legger til at hun selv var forkjølet og hostet tidvis ganske høyt.

– Det må jo ha vært en døv kar, sier Storfjell lattermildt.

Etter at de hadde sett jerven la Storfjell ut bildene på Facebook. Der fikk hun mange reaksjoner på at dette ikke var et vanlig syn; verken det at jerven er så nært på mennesker, men heller ikke at den er nede i fjæra.

– Den gikk forbi oss langs strandlinja. Den klatret over steinene og for videre. Jeg har en liten plantekasse ute som jeg stelte i senere på dagen og jeg må innrømme at jeg kikket meg ekstra over skuldrene. Jeg var alene da, så jeg tenkte at jeg må passe på at den ikke plutselig finner ut at den skal ha mat, ler Storfjell.

Storfjell mener jerven var ganske stor, og at det nesten så ut so en stor schæferhund.

– Jeg har aldri før sett en jerv i levende live, det er første gang i historien. Det var veldig spesielt, sier hun.

Hun spekulerer på hvorfor jerven har kommet ned til hytta deres og lurer på om den kanskje mangler mat. En ting er i alle fall sikkert:

– Jeg vil helst ikke ha den i nærheten igjen, konstaterer Storfjell.

Håkon Strand ved vakttelefonen til Narvik viltnemnd sier at han ikke har hørt om noen liknende tilfeller.

– Jeg kan ikke si at den er eller ikke er farlig for mennesker, men jeg vil ikke tro det, sier Strand.

Hvis man får øye på en jerv som ser syk eller skadet ut oppfordrer han til å ta kontakt med viltnemnda.

– Ellers er det bare en naturopplevelse, sier Strand.