Han viste stor begeistring for at Narvik og Ofotbanen er foreslått til å bli en del av kjernekorridornettverket av EU-kommisjonen. Det vil bety økte investeringer for infrastrukturen i nord.

I forrige uke ble det også kjent at Bodø er en av tre finalister til å bli europeisk kulturhovedstad i 2024.

– Dette er veldig spennende og viktig for oss, fortalte han på konferansen.

Arctic Futures Symposium er en årlig arktisk konferanse i Brussel, som arrangeres av blant annet Nord-Norges Europakontor, andre regionkontorer, ambassader og organisasjoner.

Infrastruktur var et viktig tema som ble diskutert på konferansen. Norvoll er glad for at EU satser mer nordområdene. Han er veldig fornøyd med at EU-kommisjonen har foreslått å forlenge to transportkorridorer inn i europeisk Arktisk, blant annet via Sverige til Narvik.

– Trans-europeiske nettverk og grenseoverskridende samarbeid er avgjørende både for et velfungerende indre marked. Og ikke minst når det gjelder gjennomføring av energiunionen, det digitale indre marked og utviklingen av bærekraftige transportformer, sa Tomas Norvoll på konferansen.

Han fortalte også om at Narvik er Norges VM-kandidat i alpint i 2027 til deltakernes store begeistring, skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding.

Forslaget fra EU-kommisjonen om at Ofotbanen og Narvik blir en del av kjernekorridorene, er forventet å bli godkjent av EU-landene og EU-parlamentet senest i mai 2019.

Andre talere på konferansen fra Nord-Norge er Kjell Stokvik fra High North Logistics, Sandra Márjá West fra Riddu Riđđu-festivalen, Frode Nilssen fra Nord universitet og Kirsti Methi fra Tromsø kommune.