Klokken 13.45 meldte politiet at brannvesenet hadde fått brannen i et snøoverbygg på Ofotbanen under kontroll.

De opprettholdte da forbudet mot ferdsel i området, på grunn av røyk.

Oppdatert: Politiet har opphevet sperringene på Bjørnfjell.

Fremovers journalist Jan Westby var på stedet, og forteller at politiet stengte deler av Bjørnfjell, etter pålegg fra brannvesenet.

- Det er mye røyk her nå. Brannvesenet skal sette i gang med ytterligere sluking, og det kommer nok til å bli enda mer røykutvikling, sa Jan Westby på telefon fra Bjørnfjell onsdag ettermiddag.

400 meter langt overbygg

Det er et snøoverbygg like før Riksgränsen, sør for Bjørnfjell stasjon, som tok fyr. Tunnelen er vel 400 meter lang, og er vel tre kilometer fra grensen til Sverige.

Fremover pratet tidligere onsdag med en hytteeier på Bjørnfjell, Trond Solhaug, som så en av de nærmeste hyttene ta fyr.

Treverket er dekket med kreosot.

Til Fremover sier Torgeir Trældal, utrykningsleder i Ofoten Brann, at røyken er svært giftig. Så giftig at ingen mannskaper som er i nærheten av brannen jobber uten røykdykkerutstyr.

– Vi har også utstyrt de som kjører gravemaskiner her nå med røykdykkerutstyr, sier Torgeir Trældal.

Trældal forteller at veiene inn til hytteområdene er sperret av, og kommer til å forbli stengt, i hvertfall så lenge det fortsatt er røyk i området.

Fremovers journalist Jan Westby forteller videre at det har kommet mange hytteeiere til stedet, men på grunn av ferdselsforbudet kommer de seg ikke frem til hyttene.

To gravemaskiner

– Slik det er nå vil vi ikke ha folk inn i røyken i området, sier Trældal.

Brannvesenet er i full gang med etterslukking, og så lenge de fortsatt holder på å slukke kommer det til å være røyk i området.

– Overbygget er 400 meter langt, så det er et bra stykke som skal slukkes, sier Trældal.

Han tør ikke anslå hvor lang tid det vil ta brannvesenet å være sikker på at alt er slukket.

– Vi løfter opp det som har rast sammen med gravemaskinene, slik at vi kommer til for å slukke under, og det blir det mye røyk av, sier Trældal.

Han forsikrer de som har hytte i området at ingen flere hytter er i fare. En hytte brant ned til grunnen, og en annen sto i fare.

– Den ene sto i full fyr da vi kom hit, den andre klarte vi å berge, sier Torgeir Trældal.

– Jegg vil foreslå at de som har hytte i området tar turen opp for å sjekke om det er røykskader, men vi blir ikke å åpne for trafikk før tidligst torsdag, sier Torgeir trældal.

– Vi har sperret av for å beskytte folk, sier han.

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent.

Det er forøvrig svært dårlig dekning på Bjørnfjell, mest sannsynlig fordi Telenors sender hentet strøm fra jernbanen. Da Fremover pratet med Ofoten Brann måtte utrykningslederen klatre opp på en stein for å få dekning – gjennom det svenske nettet.