Ofoten Brann IKS skal besøke 15 skoler for å undervise om brannforebygging i julen

I desember besøker Ofoten Brann IKS 15 skoler i sine eierkommuner. Formålet er å lære barneskoleelever om brannforebygging og dele ut brannvesenets egen julekalender.

DEL

Brannvesenets julekalender er en kampanje som er startet for å lære barneskoleelever om brannvern i adventstiden.

– Det er dessverre ikke uten grunn at så mange brannvesen setter av store deler av november til å besøke skolene i sine områder. De fleste branner oppstår i boliger og vi står nå foran en travel og kald adventstid: Vi fyrer i peis og ovn, lager mer mat enn vanlig, pynter med stearinlys og overbelaster det elektriske anlegget med julelys i alle varianter, skriver branninspektør Monika B. Andersson i Ofoten Brann IKS i en pressemelding.

Julekalenderen ser ut som en tradisjonell kalender med luker som skal åpnes hver dag. Bak lukene ligger konkurranser, oppgaver og filmsnutter. Alle innslagene handler om brannforebygging.

Ofoten Brann IKS har i år bidratt til innholdet som ligger bak lukene 3 og 24 sammen med en elev fra Ballangen skole. Lukene skal formidle informasjon om fire rømningsveier.

– Brannvesenet ønsker å presisere at det er de voksnes ansvar å passe på at slokkemiddel og røykvarslere er på plass og at brannfarlig pynt og dekorasjon ikke blir brukt. Men brannvesenet er mye i kontakt med barn ellers i året og har god erfaring med denne målgruppen som holdningsambassadører i hus og hjem, heter det i pressemeldingen.

Brannvesenet skal til sammen besøke barneskoler i 165 kommuner i Norge.

Artikkeltags