Spillere i Haugesund Seagulls fikk tilbud om 10.000 euro for å påvirke resultatet i kampen mot Hasle-Løren sist helg. Økokrim har startet etterforskning, melder flere medier.

Via Twitter

Haugesund-spillerne ble kontaktet på Twitter med tilbudet. De varslet klubben, som i sin tur varslet Norges Ishockeyforbund før førstedivisjonskampen lørdag, skriver NRK.

Begge lagene og dommerne ble varslet, og kampen ble spilt som planlagt.

Les også:

Økokrim har hatt møte med de aktuelle spillerne, og de etterforsker nå saken. Bare en av spillerne som ble kontaktet, var med på kampen.

Også Lotteritilsynet, juridisk avdeling i Norges idrettsforbund og Norsk Tipping ble varslet om hendelsen.

Leder Stig Winther i Narvik Hockey er blitt kjent med saken. Han er overrasket, men samtidig tydelig.

– Dette viser at samfunnet vårt er blitt hardere, tøffere, sier Getligaklubb-lederen.

Winther beklager

At kriminelle nå også er inne på ishockey er ikke bra, mener Winther. Han beklager det funnet som nå er gjort og vedgår:

– Teoretisk sett kan dette skje oss også.

Winther sier at denne etterforskningen gjør at klubben kommer til å ta grep nå.

– Ja, vi kommer til å ta tak i denne saken og informere om hva noen hos oss bør gjøre om de skulle bli kontaktet angående kampfiksing, sier han.

Les også:

At dette nå skjer med en klubb som Haugesund, i utkanten av Oslo-gryta, kan være mer tilfeldig. Den andre klubben var Hasle Løren fra Oslo. Winther tror ikke det betyr at kriminelle har større spillerom utenfor hovedstaden.

– Tvert om, jeg tror det er lettere å gjemme seg bort i Oslo.

Forbundet på banen

Generalsekretær Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund sier til NRK at han ble litt forundret over hendelsen, fordi det ikke var forventet at noe slikt skulle skje.

– Samtidig er det en vekker for oss. Det er viktig at vi får det fram, slik at spillerne vet at de kan bli offer for den type gamling, og at de ikke skal tenke at «dette gjør ikke noe, det er lettjente penger». 100.000 kroner er ganske mye. Dessuten går det ut over karrieren, og det er også straffbart, sier Eide.

Les også:

Forbundet har sendt ut orientering om hendelsen til alle klubbene i de tre øverste divisjonene for menn, til eliteklubbene for kvinner og til eliteklubbene i U18 og U21.