Østlandsbedrift kjøper Hålogaland Grus & Betong.

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Betong Øst har kjøpt Hålogaland Grus & Betong (HGB). Det melder Betong Øst selv i en pressemelding.

HGB omtales av Betong Øst som den dominerende aktøren på mobile anlegg i Nord-Norge.

– Bakgrunnen for oppkjøpet er at HGB opererer i et spennende område med mye positiv utvikling på gang. Selskapet er Nord-Norges mest anerkjente produsent av ferdigbetong. Vi er veldig fornøyde med å bli valgt som kjøper når Leonhard Nilsen & Sønner (LNS) bestemte seg for å selge HGB, sier Erik Veiby, daglig leder i Betong Øst, i pressemeldinga.

Betong Øst kjøper ikke aksjene i HGB, men viderefører ifølge selskapet selv navnet i et nytt aksjeselskap etter å ha kjøpt produksjonsanlegg og driftsutstyr. De blir også ny arbeidsgiver for de ansatte i selskapet. Erik Veiby blir med det styreleder i nye Hålogaland Grus & Betong AS.

– HGB har dyktige ansatte med høy kompetanse, og vi ønsker å videreføre og videreutvikle den gode driften. Samtidig ser vi at vi har noe å tilføre på systemer og kunnskap. Vi har naturligvis stor respekt for den nordnorske kulturen og landsdelen, sier Veiby i pressemeldinga.

Konsernsjef Frode Nilsen i LNS er ifølge pressemeldinga tilfreds med at det er Betong Øst som overtar HGB.

– HGB har vært en viktig del av LNS sin hovedsatsing som entreprenør. Vi selger nå selskapet til en svært profesjonell aktør. Betong Øst er blant de fremste produsentene av ferdigbetong og har de rette forutsetningene for å utvikle selskapet videre, sier han.

Den formelle overtakelsen vil skje når Konkurransetilsynet har gitt sin godkjenning.

Artikkeltags