Regjeringen bidrar med 500 millioner til Store Norske

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Regjeringen bidrar med 500 millioner kroner til gruveselskapet Store Norske på Svalbard gjennom eiendomskjøp og lån, opplyser næringsminister Monica Mæland (H).

DEL

– Jeg er glad for at regjeringen bidrar til å løse en vanskelig situasjon for selskapet. Det er klokt for Norge, Svalbard-samfunnet og selskapet. Gruveselskapet bidrar til et livskraftig samfunn i Longyearbyen, sier Mæland på en pressekonferanse torsdag kveld.

Styreleder Annette Malm Justad er glad for løsningen.

– Løsningen skaper et grunnlag for å fortsette arbeidet med å sikre et forretningsmessig grunnlag for kulldriften. Avklaringen gir oss et pusterom, men mye hardt arbeid gjenstår, sier styrelederen.

Redningspakken for Store Norske må godkjennes av Stortinget, og næringsministeren varsler at det vil bli fremmet en proposisjon om saken.

– Jeg er opptatt av at Svalbard-samfunnet får flere bein å stå på. Regjeringen vil følge opp næringsplanen for Svalbard, og jeg planlegger et besøk til Longyearbyen nå før sommeren. Vi vil også komme med tiltak for omstilling i den kommende Svalbard-meldingen, forteller Monica Mæland.

NTB

Artikkeltags