Gå til sidens hovedinnhold

Økte med mer enn 2.300 passasjerer over Evenes

Artikkelen er over 2 år gammel

I mars økte trafikken over Evenes med 3,8 prosent sammenlignet med fjorårets mars.

Trafikken over Evenes lufthavn viste en svak tilbakegang de to første månedene i 2019. En trafikksvikt på 4,5 prosent i februar gjorde at det samlet for året var 0,1 prosent færre reisende over Evenes enn de to første månedene i fjor.

Mars derimot, viste en økning på 3,8 prosent sammenlignet med fjorårets mars. Det gjør at Evenes lufthavn kan vise til en vekst på 1,4 prosent hittil i år – sammenlignet med fjorårets tre første måneder.

Totalt reiste det 64.257 passasjerer over Evenes i mars i år mot 61.910 passasjerer i mars i fjor.

Det er veksten i innenlandstrafikken som sørger for positive tall i passasjerregnskapet. Her var økningen i mars på 2 prosent, mens det i utenlandstrafikken var en svikt på 8,2 prosent sammenlignet med mars måned i fjor.

Så langt i år har det reist 166.456 passasjerer over Evenes. Da er også de såkalte transittpassasjerene tatt med – de som bare mellomlander på Evenes. For Evenes sin del, i motsetning til andelen transittpassasjerer over eksempelvis Bodø, utgjør disse bare en liten del av det totale passasjertallet: Totalt 947 av 64.257 passasjerer, noe som utgjør 1,5 prosent av den samlede trafikken. Til sammenligning var andelen trasittpassasjerer over Bodø i mars i år på 7,9 prosent.

Les også:

Les også

Fjorårsrekorden er slått, og nå sikter hun seg inn mot én million

For et utvalg av de øvrige lufthavnene i nord ser tallene slik ut, sortert etter vekst i mars i år:

Lufthavn

Vekst i prosent

Tromsø lufthavn

5,6

Bodø lufthavn

4,9

Evenes lufthavn

3,8

Bardufoss lufthavn

1,9

Leknes lufthavn

- 5,2

Stokmarknes lufthavn

- 8,0

Svolvær lufthavn

- 14,9

Andøya lufthavn

- 17,2

Kommentarer til denne saken