Møtet med spillerne og da særlig Cavin Leth etter 3-0-seieren over Lørenskog lørdag glemmer ikke åtteåringen med det første.

– Det er Narvik hockey vi skal takke, sier pappa Jeff.

Narvik hocky hadde en canadier med sønnen på åtte år som gjester under lørdagens festforestilling mot Lørenskog. At Narvik hockey endelig var tilbake på nivået som sendte laget til tabelltoppen i 1. divisjon sist høst, var ekstra gledelig for far og sønn.

Daglig leder Øystein Haugen og klubbleder Jon Harr setter pris på å få gjester. Pappa Jeff Thomson er født i Ottawa i Canada og spilte juniorhockey i 1998–99 og noen kamper i 2000–01. Da var 41-åringen ennå ikke fylt 20 år. Sønnen Oliver Sæbbe blir ni år i februar.

– Vi hadde flotte gjester fra Salangen under kampen på lørdag. Jeff, som jobber i Salaks, har spilt hockey og hadde en super dag sammen med oss. De fikk møte vår canadier. Sønnen var i garderoben etter kamp og hilste på alle spillerne. Han fikk en signert kølle, forteller daglig leder Øystein Haugen i Narvik hockey.

Haugen er glad for at pappa Jeff og sønnen Oliver på bare åtte år, hadde en kjempeflott dag i Nordkraft arena.

– Dette er jo ei skikkelig gladsak, synes den tidligere Rema-kjøpmannen.

Jeff

Jeff Thomson er 41 år gammel. Han er født i Ottawa, Canada og er gift med Live Sæbbe som er sykepleier fra Dyrøy.

Jeff jobber som akvatekniker for Salaks AS. Han har to barn, Nathan Ole Thomson (10 år), og Oliver Eirik Sæbbe som var med ham på kampen. Han har bodd i Norge i to perioder, både fra 2007 til 2009 og fra 2015 frem til nå.

– Mitt favoritt-NHL-lag er Ottawa Senators. Høyeste nivå jeg har spilt er Major Junior (CHL) i Canada som målvakt for Hull Olympiques i 2000–01. Jeg er litt kjent med Tromsø ishockey og har faktisk spilt imot Narvik i en old boys NNM turnering i Pajala, Sverige i 2008. På denne tiden hadde både Tromsø og Narvik kun utebaner. Jeg er så imponert hva dere har klart i den siste 10 årene med Narvik hockey, sier han.

Imponert

– Jeg var så imponert av hele pakken. Den måten dere har tatt imot meg og Oliver på var strålende Min sønn sa takk til meg flere ganger og hvor takknemlig han var for alt som skjedde. Jeg fortalte ham at det var Øystein, Jon og spillerne som har gjort opplevelsen, ikke meg

Jeff Thomson lot seg imponere av Narvik og spesielt målvakten.

– Jeg synes Narvik spilte en kjempebra kamp i dag. Pasningene var presise og bestandig under kontroll. Jeg merket at guttene spilte som et lag, ikke som individer. Målvakten Ljung spilte totalt kontrollert og jeg var veldig imponert over hvor lite bevegelse han trenger for å være på rett plass til rett tid, skryter han.

Etter kampen fikk far og sønn besøke spillerne i garderoben.

– Jeg fikk pratet litt med Cavin fra Canada når Oliver gikk inn og hilste på spillerne. Det var så artig å ta en prat med Cavin og høre hva han synes om Narvik og opplevelsen så langt her i nord. Han var så positivt om alt. Vi pratet litt om hvor han har spilt i Canada og hvor jeg har spilt. Det var veldig artig.

Jeff og sønnen Oliver vil huske møtet med Narvik hockey lenge.

– At Narvik hockey har gjort dette mulig blir ikke glemt av oss. Dere må være stolt av hva som skjer i Narvik med deres ishockeykultur. Lidenskapen hos publikum var fantastisk. Drakter overalt, roping og klapping gjennom hele kampen. Dette her er et eksempel av hvordan ishockey kan fungere i Nord-Norge, sier en strålende fornøyd Jeff Thomson.

– Jeg gleder meg allerede til neste kamp og håper å ta med meg flere fra Salaks slik at de kan får oppleve hockeykamp i Narvik.