Gå til sidens hovedinnhold

Om å kvele oppdrettsdebatt

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mona Nilsen i Arbeiderpartiet går ut i Fremover og besvarer naturvernforbundets nitide forsøk på å få arbeiderpartiet i tale for å avklare hvorvidt arbeiderpartiet har en havbrukspolitikk som reflekterer folkevilje og seig folkelig kamp for bærekraft i takt med samfunnets behov for omstilling i denne viktige næringa.

I stedet for å legge til grunn folkerørsla og alle de titusen individuelle signeringene som samla har blitt levert oss for å forsvare almenningen, natur og økosystem imot veksttvang uten omstilling i næringa, lander Arbeiderpartiets representant på å dra fram enkeltsitater, der målet synes å være "å ta mannen og ikke ballen".

"Dely, deny, distract"

Det er seks år siden indianerhøvdingen Bob Chamberlin i British Colombia, Canada holdt en gripende appell om maktforholdet imellom folkerørslas krav til omstilling og ren næringsorientert synergi imellom næring og politikere.

-Vi har ikke rom for annet enn å drive miljøvennlig, skal vi overlate jorden til de neste generasjonene i levelig tilstand.

Naturvernforbundet i Narvik. Gå ikke trett i kampen for naturen og artene.

Kommentarer til denne saken