Gå til sidens hovedinnhold

Om Narvik havn og havneøkonomi

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nei, Steinar Sørensen, du har slett ikke fornærmet meg med dine uttalelser til Fremover i forbindelse med tilsetting av havnedirektør. Men jeg er opptatt av at fortellingen om havna før århundreskiftet skal være redelig, korrekt og faktabasert. Derfor reagerte jeg på din siterte uttalelse til Fremover, der det blant annet heter; "at havna nå – i motsetning til det som var situasjonen da Rune Arnøy overtok for et kvart århundre siden – tjener penger og har midler til å investere i infrastruktur». Med andre ord: For et kvart århundre siden tjente ikke havna penger og hadde ikke midler til å investere i infrastruktur. Det er vanskelig å oppfatte sitatet annerledes. Hva du egentlig har sagt eller ikke sagt får bli en sak mellom deg og Fremover.

Jeg forstår deg slik – basert på ditt siste innlegg – at du er i tvil om det er mulig å drive forretningsmessig og samtidig ha penger på bok, slik tilfellet var i havna for et kvart århundre siden. Jeg kan forsikre deg om at det var og er mulig. Forretningsmessig drift og utvikling av havna har vært høyt prioritert i alle år, uavhengig av organisasjonsmessige forhold, både av tidligere politisk og administrativ havneledelse og dyktige medarbeidere i havna. Flere av dem – og andre – har derfor reagert som jeg på din uttalelse som er sitert ovenfor.

Igjen: Du kjenner havnas aktiviteter og økonomi i dag mye bedre enn jeg gjør, så det skal jeg – som tidligere nevnt – ikke ha noen mening om her. Men før århundreskiftet var jeg ansatt i havna, Steinar, så det kan jeg si noe om. Og det er ikke andrehånds informasjon.

Jeg tror ikke det er formålstjenlig å framsnakke dagens havnedrift ved å snakke ned gårsdagens. Narvik Havn KF av i dag står uansett godt på egne bein.

Jeg er ikke opptatt av å drive noen polemikk om denne saken, og har ingen andre motiv ennå få fram fakta, så jeg tar din beklagelse til etterretning, selv om du tilsynelatende fortsatt mener at forretningsmessig havnedrift først ble oppfunnet ved århundreskiftet.

Uansett tror jeg vi er enige om å ønske alt godt for Narvik Havn KFs framtid.

Kommentarer til denne saken