Torsdag 1. mars er det klart for Opptur-konferansen i regi av Narvikregionen Næringsforening.

– Dette er dagen vi kan glemme parkeringsproblemer, byggesaker som ikke går gjennom og befolkningsnedgang. Vi må stoppe opp og faktisk se at det er vanvittig mye bra som skjer i regionen vår, sier lederen for Narvikregionens Næringsforening, Kjetil Moe til Fremover.

Han ramser opp positive ting fra nord til sør i regionen vår.

– I nord har vi Polar Park der Hollywood-stjerner og rojale familier kommer for å sove i ulvehytta. I Evenes har vi forsvarsutbyggingen og smoltanlegget som skal bygges i Bogen til 250 millioner kroner. Alt det spennende som skjer i Gratangen rundt havbruk – og ikke minst sportsklær, sier han med entusiasme.

– For ikke å glemme Narvik og alt rundt fjellet og alpint. Storutbyggingen på Demag-området. Vi har Ballangen med havbruk og Ballangsleira. Vi har Norcem som en hjørnestensbedrift i Tysfjord. Vi må faktisk bare se hvor utrolig mye bra det r som skjer, tilføyer han.

Fortsetter å utvikle seg

I år er det ellevte året Opptur arrangeres i Narvik.

Han selv begynte i jobben 1. juni 2011 og har siden da hatt en hånd eller to på rattet.

– Det begynte veldig enkelt med ett foredrag etterfulgt av mat og mingling. Siden da har det bare ballet på seg, minnes Moe.

Tidligere var konferansen unnagjort på tre-fire timer. Årets utgave varer nesten en hel dag.

– Nå er det mange ulike foredrag og mange prisutdelinger. Tanken er at vi skal trekke frem de bedriftene som vi hører mye om og som gjør det bra, men også de vi ikke hører så ofte om. Som også gjør det bra, forklarer Moe.

En ting er at konferansen skal fokusere på den oppturen regionen er inne i. Det andre er nytten av å samle regionen under ett tak.

– Det er en verdi i seg selv å bringe sammen forskjellige aktører fra regionen, mener han.

Moe forteller at i 2018 er det satt ny rekord i påmeldte.

– Vi har fått inn 321 påmeldinger til programmet på dagtid og 320 på kveldstid. Det er utrolig artig å se og vi setter stor pris på det, sier han stolt.

– Det er en stor inspirasjon for meg og Hilde Normark som driver med dette.

Viktig for Moe

Etter at Kjetil Moe tiltrådte stillingen har Opptur vært en viktig arbeidsoppgave for ham selv personlig.

– Det har vært et mål for meg å bruke regionale og lokale aktører. Vi ønsker ikke å være som noen andre konferanser som leier inn mer eller mindre kjente foredragsholdere sørfra for å snakke. Vi ønsker heller å ha lokale aktører som kan fortelle om sin bedrift og om det de har vært med på å skape, sier Moe.

Han sier at et av høydepunktene under konferansen er blitt prisutdelingene.

– Årets bedrift ble delt ut første gang i 2007. Etter det er det kommet flere priser til. Vi har fått inn årets kvinnelige leder som ble delt ut for første gang i fjor. Vi har også årets opplæringsbedrift. Disse prisene er blitt tatt veldig godt imot, sier han.